Finnair supistaa Embraer- ja ATR-laivastoaan - myy A340-laajarunkokoneen romutettavaksi

aircraftnose_1Finnair myy laivastosuunnitelmansa mukaisesti korvattavia lentokoneitaan useille eri ostajille. Kyseiset koneet ovat Nordic Regional Airlinesin (Norra) operoinnissa. Lisäksi vanhin Finnairin käyttämä Airbus A340 -kone myydään purettavaksi.

Sopimukset tai aiesopimukset koskevat yhtä alueellisessa liikenteessä käytettyä ATR72-potkurikonetta ja kahta Embraer E170-suihkukonetta. Ne poistuvat Finnairin ja Norran liikenteestä 2016 tammikuun–helmikuun aikana, minkä jälkeen ne luovutetaan ostajilleen.

Lisäksi Finnair myy vanhan Airbus A340-300 -laajarunkokoneen purettavaksi vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla. Finnair on jo aiemmin luopunut kahdesta A340-koneestaan. Niiden lisäksi laivastossa on yksi oma A340-300 -kone sekä Airbusille palautuvia A340- vuokrakoneita.

Finnair_A340_LQARomutukseen myytävä koneyksilö on todennäköisesti Finnairin omistama OH-LQA. Se oli Finnairin  kaukoliikennelaivaston uudistuksen ensimmäinen A340-kone ja liittyi Finnairin laivastoon käytettynä Virgin Atlanticilta kesäkuussa 2006.

Finnairin mukaan koneiden myynneillä ei ole merkittävää tulosvaikutusta.

Lue myös: