Finnair suunnittelee lentoja Venäjälle helmi-maaliskuusta lähtien - Aeroflot lentää jo Helsinkiin

Finnair_A319_pushFinnair suunittelee aloittavansa liikennöinnin Helsinki-Vantaalta Venäjälle Pietariin ja Moskovaan helmi- ja maaliskuussa 2021, jos yhtiö saa tarvittavat liikennöintiluvat. Venäläisyhtiö Aeroflot palautti joulukuussa 2020 lentoyhteyden Moskovan ja Helsingin välille.

Uutistoimisto TASS, kertoo Finnairin suunnittelevan lentoyhteyden palauttamisia Suomen ja Venäjän välille. Finnair suunnittelisi TASS:n mukaan lentävänsä Pietariin jo tammikuun 2021 lopulta lähtien. Finnairin verkkosivuilla lentoja on myynnissä kuitenkin vasta helmikuun ensimmäisen viikon osalta. Päivittäiset lennot operoisi Finnairin osaomistusyhtiö Norra.

Finnairin edustajan TASS:lle antaman kommentin mukaan lentojen käynnistäminen riippuu saako yhtiö tarvittavat luvat sitä varten.

Moskovaan Finnair suunnittelee lentävänsä maaliskuun 2021 alusta lähtien. Ensivaiheessa lentoja olisi tarjolla kolmesti viikossa tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Seuraavassa vaiheessa 22. maaliskuuta neljäs lentoyhteys tulisi sunnuntaina. Neljännessä vaiheessa eli 29. maaliskuuta lähtien lentoja on määrä olla päivittäin.

Venäläisyhtiöistä Aeroflot käynnisti lennot Moskovasta Helsinki-Vantaalle jo aiemmin ja on lentänyt reitillä 24.12.2020 sekä 7.1.2021.

Venäjä on sallinut lentoja Eurooppaan vain tiettyihin kohteisiin ja niistäkin lennot on keskeytetty Isoon-Britanniaan tuoreen Covid-19 -virusmuunnoksen leviämisen estämiseksi.

Lentoliikenneyhteydet Suomesta Venäjälle ovat olleet keskeytyksissä keväästä 2020 lähtien. Normaalioloissa Finnair lentää Moskovan ja Pietarin lisäksi Kazaniin, Samaraan ja Jekaterinburgiin.


Lue myös: