Finnair vaatii Suomeen saapuvilta matkustajiltaan koronatestitodistuksen 28. tammikuuta 2021 lähtien

suunenasuoja(Päivittynyt 26.1. klo 22.50) Finnair vaatii Suomeen tulevilta asiakkailtaan koronatestitodistuksen tai vastaavan todistuksen taudin sairastamisesta 28. tammikuuta 2021 lähtien. Vaatimus täydentää muita Finnairin kattavia terveysturvallisuustoimia. 

 Finnair edellyttää THL:n suosituksen mukaisesti kaikilta Suomeen matkustavilta asiakkailtaan todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta koronavirusinfektiosta 28. tammikuuta 2021 lähtien.

Hyväksyttyjä todistuksia ovat luotetun terveystoimijan antama todistus negatiivisesta koronavirustestistä (covid-19) tai sairastetusta koronavirusinfektiosta. Todistuksen tulee olla englanninkielinen.

Finnair hyväksyy koronavirustestinä PCR-testin, joka on alle 72 tuntia vanha sekä LAMP-testin, joka on alle 72 tuntia vanha ja Antigeeni-testi, joka on alle 48 tuntia vanha.

Negatiivisen testituloksen tulee sisältää henkilön nimi, syntymäaika, testin tulos, testimenetelmä, näytteen oton ajankohta, näytteen analysointiajankohta, testituloksen antoajankohta sekä testituloksen myöntäjä. 

Todistuksen sairastetusta koronavirusinfektiosta tulee sisältää henkilön nimi, syntymäaika, todistuksen antoajankohta sekä todistuksen myöntäjä. Todistus hyväksytään, jos se koskee sairastettua ja täysin toivuttua koronavirusinfektiota viimeisen 6 kuukauden sisällä. 

Finnair ei toistaiseksi hyväksy todistusta koronavirusrokotteen ottamisesta. 

 Todistusvaatimus on voimassa toistaiseksi. Vaatimus ei koske Helsinki-Vantaalla kansainväliselle jatkolennolle vaihtavaa. 

Jos matkustajalla ei ole vaadittavaa todistusta on matkan ajankohtaa mahdollista siirtää ilman muutoskulua Finnairin verkkopalvelun kautta tai asiakaspalvelussa tiettyjen ehtojen mukaisesti. MH

Päivitys 26.1. kello 22.50: Lisätty tieto, jonka mukaan todistus, joka koskee jo sairastettua covid-19 -tautia ja siitä tapahtunutta toipumista eivät saa olla yli kuusi kuukautta aiemmin tapahtuneita ja se ettei Finnair hyväksy toistaiseksi todistusta annetusta koronavirusrokotteesta.