Finnair vuokraa Widerøelta Embraer 190-E2 -koneen miehistöineen - syynä konevaje

LN-WEC_090718Finnair vuokraa Embraer 190-E2 -koneen miehistöineen norjalaiselta Widerøelta. Wet lease -sopimuksella Finnair paikkaa väliaikaista konevajettaan. Widerøe lentää 15. joulukuuta aikaen joitain Finnairin Berliinin ja Wienin lentoja.

Widerøn E190-E2 -kone lentää Finnairin Berliinin ja Wienin lentoja 15. joulukuuta 2018  -30. maaliskuuta 2019 välisenä aikana. Vaikka miehistö on Widerøen lentojen palvelukonsepti on Finnairin lentojen mukainen.

Ostaessaan matkalipun verkkosivuilta näkyy operoiva yhtiö jo siellä. Mikäli operaattori muuttuu ilmoittaa Finnair siitä asiakkailleen saamiensa yhteystietojen mukaisesti.

Wideroe_E190E2_1Matkustaja voi myös muuttaa lentoaan Finnairin tai Norran operoimalle lennolle siirtäen matkustuspäivää maksimissaan kahdella päivällä alkuperäisestä matkustuspäivästä paikkatilanteen niin salliessa.

Vaihtoehtona on myös uudelleen reititys kohteeseen jonkun muun oneworld-yhtiön lennolla paikkatilanteen salliessa. Lisäksi varauksen voi perua muutoksen seurauksena ja saada takaisinmaksun lipusta.

Widerøe lentää jo nykyisin yhteistyössä Finnairin kanssa Helsinki-Vantaalle. Finnair ja Widerøe avasivat toukokuussa 2018 reitit Bergenistä ja Tromssasta Helsinki-Vantaalle. Kyseisten kohteiden lisäksi yhtiöillä on codeshare-sopimus Norjan sisäisille reiteille.

LY-FOX_060618Brasilialainen Embraer 190-E2  on uusi konetyyppi ja se sai tyyppihyväksynnän Yhdysvalloissa ja Euroopassa helmikuussa 2018. Widerøen laivastossa on kolmeE190-E2 -konetta. Niissä on yksiluokkainen 114-paikkainen matkustamo.

Widerøen vuokrakoneen ja miehistön lisäksi Finnairin lentoja operoi 7. tammikuuta 2019 saakka myös liettualainen GetJet.

Lue myös: