Finnairille 115 miljoonan rahoitus neljättä A350-konetta varten

A350_luovutusFinnair on hankkinut tänään rahoituksen neljännelle A350 XWB -koneelleen, jonka se otti vastaan maaliskuussa 2016. Järjestely liittyy Finnairin kaukoliikenteen laivastouudistukseen, jossa Finnair hankkii 19 uutta Airbus A350-900 XWB -lentokonetta vuosina 2015–2023.

Noin 115 miljoonan euron suuruinen rahoitus toteutettiin Credit Agricolen järjestämällä Japanese Operating Lease with Call Option (JOLCO) -rakenteella.

”Tämä rahoitusjärjestely on osa monivuotista pääomarakennesuunnitelmaamme, jonka avulla uudistamme Finnairin laajarunkolaivaston ja varmistamme, että voimme jatkossakin tarjota asiakkaillemme parhaat yhteydet Euroopasta Aasiaan”, toteaa Finnairin talousjohtaja Pekka Vähähyyppä.

"Järjestely on osoitus siitä, että Finnairin nousujohteinen taloudellinen kehitys tuo ulottuvillemme rahoitusmarkkinoiden kilpailukykyisimpään kuuluvaa omaisuusvakuudellisista rahoitusta."

Finnairin ensimmäiset A350-koneet lentävät tällä hetkellä Shanghain, Bangkokin ja Hongkongin reittiliikenteessä. Uuden A350-koneen myötä Hongkongiin operoidaan nyt yksinomaan A350-koneilla.