Finnairin A350-matkustamo palkittiin Yacht & Aviation Awards 2015 -kilpailussa (video)

Finnair-A350-Business-class-cabin-new_2Finnairin pian tulevien Airbus A350 XWB -koneiden sisustus on jo palkittu parhaana International Yacht & Aviation Awards 2015 -kilpailussa kategoriassa Commercial aviation - Ecomy/Business Class. Sisustuksen suunnitteli Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co.

Finnairin A350 XWB -koneiden matkustamon sisustuksen valtteina kilpailussa olivat korkealaatuiset materiaalit, pohjoismainen raikkaus ja valaistus, jota ohjelmoidaan muuttumaan matkan vaiheen mukaan.

Palkittu sisustus on vasta konseptiasteella. Finnairin ensimmäiset uudet A350 XWB -koneet ovat yhä Airbusin kokoonpanolinjalla Toulousessa. Tulevasta matkustamosta ei siten ole tietotokonegrafiikan lisäksi julkistettu toistaiseksi yhtään valokuvaa.

dSign Vertti Kivi & Co:n kehittämän Space Alive -konseptin mukaisesti matkustamon tunnelma muuttuu valaistuksen avulla lennon edetessä. Koneeseen on ohjelmoitu kaikkiaan 24 eri valaistusohjelmaa, mukaan lukien taivasmaisemia, auringonlaskuja -ja nousuja, liikkuvia pilviä ja revontulet. 

Kaukolennoilla koneessa vietetty aika on meille hyvä tilaisuus näyttää Euroopasta, Aasiasta tai Pohjois-Amerikasta tuleville asiakkaillemme suomalaista design-lähestymistä ja sitä, miten hyvällä suunnitellulla voidaan parantaa elämää", sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen.

"Vertti Kivi tiiminsä kanssa on tehnyt loistavaa työtä ja olemme ylpeitä tästä tunnustuksesta."

Finnair_A350_Kivi_1”Palkinto on kuin oman alamme Oscarit. Tässä kilpailussa menestyminen on meille valtava kunnia, olemmehan olleet ensimmäistä kertaa mukana lentokoneiden suunnittelussa”, kertoo Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co:n head of design Vertti Kivi.

"Palkinto on osoitus siitä, että olemme pystyneet tuomaan alalle jotain uutta ja toivottavasti myös Finnairille kilpailuetua".

International Yacht & Aviation Awards -kilpailu valitsee vuosittain uusimmista huvijahdeista, lentokoneiden matkustamoista ja loungeista parhaat ja innovatiivisimmat. Kilpailua isännöi arvostettu brittiläinen Design et al -sisustuslehti.

Kilpailussa tuomaristo valitsee kaikista osallistujista toisen vaiheen ehdokkaat, joista jahti- ja ilmailualojen ammattilaiset ja asiakkaat äänestävät lopulliset voittajat. Vuoden 2015 kilpailussa äänestäneitä oli yli 8 500. Kilpailun ilmailukategorioihin osallistuivat tänä vuonna mm. Air France, Lufthansa, Qantas, Virgin Atlantic ja Emirates.

Finnair on tilannut 19 Airbus A350 XWB -konetta, joista ensimmäiset neljä toimitetaan tämän vuoden aikana. Finnair aloittaa päivittäiset lennot Shanghaihin A350 XWB -koneella 25. lokakuuta.

Tietokonegrafiikalla luotu video esittää, miltä Finnairin tulevien A350 XWB -koneiden matkustamo näyttää:


Lue myös: