Finnairin Aasian liikenteen kapasiteetti kasvoi helmikuussa

Finnairin liikenne kasvoi helmikuussa 2012 henkilökilometreillä mitattuna lähes 12 prosenttia, kokonaiskapasiteetin kasvaessa noin kahdeksan prosenttia. Matkustajakäyttöaste nousi 2,6 prosenttiyksikköä ja oli 75,9 prosenttia. Aasian liikenteen kapasiteetti kasvoi 13,2 prosenttia ja liikenne henkilökilometreillä mitattuna 15,4 prosenttia.

“Matkustajakäyttöasteet kehittyivät hyvin koko reittiliikenteessä. Kapasiteetin suunnittelussa ja kampanjahinnoittelussa onnistuttiin hyvin ja koneet lensivät aikaisempaa täydempinä kaikissa liikennelajeissa.  Erityisesti kotimaan ja Euroopan liikenteen matkustajakäyttöasteet paranivat merkittävästi helmikuussa: Kotimaanliikenteen käyttöaste parani lähes 9 prosenttiyksikköä ja Euroopan liikenteen lähes 8 prosenttiyksikköä edellisvuodesta,” Finnairin talousjohtaja Erno Hilden toteaa.

 Valmismatkamarkkinoiden ylikapasiteetti heikensi lomaliikenteen matkustajakäyttöastetta joka oli 92,2 prosenttia.

 Rahdin tarjotut tonnikilometrit kasvoivat 22,8 prosenttia ja myydyt tonnikilometrit 20,2 prosenttia. Rahtiliikenteen kokonaiskäyttöaste laski hieman ja oli 62,1. Kuljetetun rahdin ja postin määrä kasvoi 20,1 prosenttia.

 Finnairin lentojen saapumistäsmällisyys oli helmikuussa 73,1 prosenttia (81,1 prosenttia). Reittilennoista 73,5 prosenttia saapui aikataulussa (82,8 prosenttia). Talviolosuhteet hidastivat toimintoja Helsinki-Vantaan lentokentällä, minkä vuoksi Finnairin saapumistäsmällisyys oli edellisvuotta heikompi.