Finnairin aloittaa codeshare-yhteistyön SriLankan Airlinesin kanssa

SriLankan_A340_1Finnair ja SriLankan Airlines aloittavat kesäkuussa molemminpuolisen codeshare-yhteistyön. SriLankan Airlines liittyy oneworld-allianssin jäseneksi 1. toukokuuta alkaen ja on samalla ensimmäinen Intian niemimaalla toimiva lentoyhtiö, joka liittyy maailmanlaajuiseen lentoyhtiöallianssiin.

Finnair aloittaa uuden allianssikumppaninsa kanssa molemminpuolisen codeshare-yhteistyön, joka syventää kummankin yhtiön verkostoja ja auttaa edistämään matkailua ja turismia Pohjoismaiden ja Sri Lankan välillä.

Kesäkuun 2. päivästä lähtien Finnairin lentoyhtiökoodia AY käytetään SriLankan Airlinesin lennoilla maan pääkaupungin Colombon sekä Frankfurtin, Pariisin, Rooman, Lontoon, Bangkokin ja Hongkongin välillä. SriLankan Airlinesin koodia UL vuorostaan käytetään Finnairin lennoilla Helsingistä Frankfurtiin, Pariisiin, Roomaan, Lontooseen, Tukholmaan, Osloon ja Kööpenhaminaan.

"SriLankan Airlinesin ryhdyttyä valmistelemaan liittymistään oneworldiin Finnair on odottanut innokkaasti sekä yhteistyötä uuden allianssikumppanin kanssa että codeshare-sopimusta, joka laajentaa verkostoamme ja hyödyttää kummankin yhtiön asiakkaita”, kertoo Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

”Finnairin asiakkailla on nyt entistä paremmat mahdollisuudet käydä tutustumassa Sri Lankan saarivaltioon", sanoo SriLankan Airlinesin toimitusjohtaja Kapila Chandrasena.

"Huomisaamusta lähtien pääsemme vihdoin tarjoamaan oneworldin lukemattomia etuja asiakkaillemme.”

Oneworld-lentoyhtiöiden 180 miljoonaa kanta-asiakasta, kuten Finnair Plus -jäsenet, voivat myös SriLankan Airlinesilla lentäessään kerätä palkinto- ja tasopisteitä, nauttia muista oneworld-eduista ja käyttää pisteitä lentoyhtiön verkoston palveluihin.


Oneworldin ennennäkemätön laajentumisohjelma päättyy

SriLankan Airlines on ensimmäinen Intian niemimaalla toimiva lentoyhtiö, joka liittyy johonkin maailmanlaajuisista lentoyhtiöalliansseista. Liittyminen saattaa päätökseen oneworldin 15-vuotisen historian suurimman laajentumisohjelman.

Uuden jäsenen myötä allianssiverkostoon tulee kaksi uutta kohdetta – Sri Lankan Hambantotan sekä Intian Tiruchirappallin – sekä Colombon uutena lentoliikenteen solmukohtana. Yhtiöllä on kattava reittitarjonta Etelä-Intiassa ja johtavan kansainvälisen lentoyhtiön asema Malediiveilla, joten se vahvistaa merkittävästi oneworldin läsnäoloa Etelä-Aasiassa, yhdellä maailman nopeimmin kasvavista lentoliikenteen markkinoista.

SriLankan Airlinesin liittyminen oneworldiin saattaa päätökseen ennennäkemättömän suuren kaksivuotisen laajentumisohjelman, joka alkoi maaliskuussa 2012 airberlinin liittymisestä. Sen jälkeen allianssiin ovat liittyneet Malaysia Airlines, Qatar Airways, kaikki LATAM-konsernin yhtiöt (mukaan lukien TAM Airlines) sekä oneworldin perustajajäseniin kuuluvan American Airlinesin fuusiokumppani US Airways.

oneworldin muut jäsenet ovat British Airways, Cathay Pacific, Iberia, Japan Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, Royal Jordanian ja S7 Airlines. Allianssiin kuuluvat lentoyhtiöt lentävät lähes 1 000 lentoasemalle 150 maahan 14 250 lentoa päivässä. Lentokoneita on yhteensä noin 3 300, ja allianssin yhteenlaskettu vuosittainen liikevaihto on noin 140 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Lue myös: