Finnairin Kiinan-reittien business-luokkaan Michelin-tähdellä palkitun kokin ateriakokonaisuuksia

DeAille_1Finnairin Signature Chef -ohjelma saa jälleen jatkoa, kun yhtiö aloittaa yhteistyöhön Michelin-tähdellä palkitun keittiöpäällikkö DeAille Tamin kanssa. Jouluusta lähtien business-luokan matkustajille on luvassa moderneja kiinalaisia makuja reiteillä Kiinasta Helsinkiin.

Keittiöpäällikkö DeAille Tamin luomia ateriakokonaisuuksia tarjoillaan Finnairin business-luokassa kaikilla kaukolennoilla Kiinasta Helsinkiin 5. joulukuuta 2019 alkaen. DeAille Tam on Hongkongissa syntynyt palkittu keittiöpäällikkö, joka on työskennellyt huippuravintoloissa kolmella mantereella.

Hän sai ensimmäisenä naisena Kiinassa arvostetun Michelin-­tähden vuonna 2018. Keittiömestari Tam on tehnyt yhteistyötä useiden kansainvälisten brändien kanssa. 

Finnairin business-luokan asiakkaille Tam on luonut modernin, kiinalaisen keittiön inspiroiman menun, jossa itä kohtaa lännen herkullisessa muodossa. 

"Yksi intohimoistani on tuoda kiinalaista ruokakulttuuria laajemmalle yleisölle. Haluan tuottaa unohtumattomia ruokaelämyksiä, ja mielestäni lentokone on täydellinen paikka tähän”, sanoo keittiömestari DeAille Tam.

 "Olemme innoissamme saadessamme tarjota asiakkaillemme Tamin luomia moderneja kiinalaisia makuja. Signature Chef -ohjelma kunnioittaa tärkeimpien avainmarkkinoidemme ruokakulttuuria, ja olemme ylpeitä siitä, että Tamin menu on osa asiakaskokemustamme", sanoo Maarit Keränen, joka vastaa Finnairin lento-, ruoka- ja juomakonsepteista.

DeAille_2Ensimmäinen menu sisältää alku- ja pääruoan: 

*Marinoituja rapuja ja tomaattihyytelöä, herneitä, rapeita tarolastuja ja valkosipulikastiketta  

*Häränpihvi sekä mustapippurihilloketta, hunajaa, pikkelöityä kiinanpippuria, bataattia ja vesikrassilientä  

Finnair aloitti Signature Chef -ohjelmansa vuonna 2013, ja on siitä lähtien tehnyt yhteistyötä useiden maineikkaiden keittiöpäälliköiden kanssa. Ohjelmassa on ollut mukana nimekkäitä keittiöpäälliköitä Suomesta, Japanista, Kiinasta, Koreasta ja Yhdysvalloista.