FinnHEMSin muutosneuvottelut ohi - koulutustoiminta vakautettu ja lentotoiminnan jatkuvuus turvattu

Finhemms_ohjaajaFinnHEMS-lääkärihelikoptereiden operatiivisesta lentotoiminnasta vastaavan FinnHEMS Lentopalvelut Oy:n koulutustoimintoihin liittyvät muutosneuvottelut ovat päättyneet. Saavutetun ratkaisun ansiosta FinnHEMSin koulutustoiminta on saatu rakenteeltaan vakautettua. Uhka pitkistä lentotoiminnan katkoista on nyt väistynyt.

Lääkärihelikopteritoiminnan lentäjien ja FinnHEMS Lentopalveluiden väliset muutosneuvottelut alkoivat lokakuun puolessa välissä. Neuvotteluiden kohteena olivat kaikki FinnHEMS Lentopalvelut Oy:n lentäjät. Neuvotteluihin johtivat lentäjien koulutusjärjestelyjä uhanneet häiriöt ja toimintaa lamauttavien pitkien lentokatkojen uhka.

FinnHEMSin muutosneuvotteluissa saavutettu ratkaisu poistaa lentopalveluita uhanneet pitkät katkot ja aiemmin ennakoidut henkilöstövaikutukset. Neuvotteluissa saavutettiin yhteisymmärrys jatkuvan koulutustoiminnon rakenteesta.

"Olen iloinen ja tyytyväinen, että neuvottelut etenivät tällä tavoin. Neuvotteluissa sovittiin vakaan koulutustoiminnan rakenteesta ja kouluttajien työrooleista. Nyt meillä on koko toiminnassa yhteisymmärrys kouluttajalentäjien koulutusvastuista ja palkkioista",  sanoi FinnHEMSin toimitusjohtaja Jari Huhtinen.

"Neuvottelujen ansiosta lentotoiminnan koulutustoiminnan kehittämistä ja rakentamista jatketaan kummankin osapuolen toivomalla tavalla", jatkoi Huhtinen.

Lääkärihelikoptereiden lentäjät saavat koulutusta noin 120 tuntia vuosittain. Osa koulutuksista on Traficomin vaatimaa ja osa FinnHEMSin omaehtoista koulutusta, joka tähtää turvalliseen lentotoimintaan. Neuvotteluissa sovittiin yhtiön sisäisen koulutuksen järjestelyistä.

FinnHEMS Lentopalvelut Oy:n palveluksessa on 47 lentäjää, heistä vajaat kymmenen työskentelee myös kouluttajina.

FinnHEMSin lääkärihelikopteritukikohdat sijaitsevat Vantaalla, Turussa, Tampereella, Kuopiossa, Oulussa ja Rovaniemellä. Uusin tukikohta avautui Seinäjoella 10. lokakuuta. Sen myötä lääkäri- tai lääkintähelikopterit tavoittavat jo noin 80 prosenttia suomalaisista noin puolen tunnin kuluttua hälytyksestä. MH

Lue myös: