Finnmatkat nousi Suomen suurimmaksi matkanjärjestäjäksi

TUI_tailSuomen matkatoimistoalan liiton tänään julkistamien tilastojen mukaan Finnmatkat on Suomen suurin matkanjärjestäjä. Finnmatkojen markkinaosuus matkustajamäärällä mitattuna vuonna 2013 oli 30,1 prosenttia (Aurinkomatkat 27,8 % ja Tjäreborg 19,2 %). Myös liikevaihdolla mitattuna Finnmatkat on ykkönen 31,1 prosentin markkinaosuudellaan (Aurinkomatkat 27,6 % ja Tjäreborg 17,4 %).

"Suomen suurimman matkanjärjestäjän aseman saavuttaminen on upea alku Finnmatkojen 50-vuotisjuhlavuodelle", iloitsee Finnmatkojen maajohtaja Tiina Sirén.

Sirénin mukaan yhtiön menestys ja kasvu juontaa juurensa pitkäjänteiseen työhön, harkittuihin strategisiin valintoihin ja oikeaan aikaan tehtyihin päätöksiin.

"Olemme olleet edelläkävijöitä online-matkamyynnissä. Tällä hetkellä Finnmatkojen lomista jo lähes 80 prosenttia varataan netissä. Toinen tärkeä asia on pitkäjänteinen työ asiakaspalvelun kehittämisessä niin matkan suunnittelussa kuin sen eri vaiheissa. Tänä vuonna lanseeraamme uuden mobiilipalvelun, joka sisältää lähes kaiken tiedon ja palvelun, jota lomamatkallasi voit toivoa", kertoo Sirén.

Myös panostus eri kohderyhmille räätälöityihin hotellikonsepteihin on tuottanut tulosta. Yli 70 prosenttia Finnmatkojen asiakkaista lomailee konseptoiduissa hotelleissa.

Matkustajamäärän kasvun lisäksi Finnmatkat ylsi viime tilikaudellaan ennätystulokseen. Liiketoiminnan voitto oli 14,5 miljoonaa euroa (edellisellä tilikaudella 2,9 miljoonaa euroa). Tulosennätystä siivitti korkea asiakastyytyväisyys. Asiakastyytyväisyyttä mittaava suositteluindeksi (NPS) nousi lukuun 49 (46), mikä on erittäin kova tulos niin matkailualalla kuin muillakin palvelualoilla.  Myös matkustajamäärä kasvoi kahdella tuhannella 279 000 matkustajaan.

Finnmatkat on osa TUI Travel PLC -konsernia. Maailman suurimmalla matkailualan konsernilla on yli 200 tuotemerkkiä ja vuosittain yli 30 miljoonaa asiakasta. Finnair myi Finnmatkat Fritidsresor Holding Ab:lle vuonna 1999.