Fly Your Ideas 2017 finalistit valittu - uusia ideoita ilmailualalle

Fly_your_ideas_with_airbus_logoAirbus on valinnut viisi finalistia opiskelijoille tarkoitetussa Fly Your Ideas -kilpailussa, joka järjestetään nyt viidennen kerran. Jatkoon päässeitä ideoita ovat vaihtoehto satelliittikuville, parannettu lentokoneiden rullausjärjestelmä, älykäs boordausjärjestelmä uudenlainen, säilytystila matkatavaroille ja uusi liiketoimintamalli Airbus-lentokoneelle.

Finaliin päässeet ideat valittiin yli 350 ehdotuksen joukosta. Seuraavasssa vaiheessa finalistit  viettävät viikon Airbusin ProtoSpace-tiloissa Ranskan Toulousessa testatakseen ja visualisoidakseen ideoitaan Airbusin ammattilaisten opastuksella. Viikon lopuksi opiskelijat esittelevät projektinsa ja kehittämänsä prototyypin kilpailun tuomaristolle.

Voittajaryhmälle on luvassa palkinnoksi 30 000 euroa ja toiseksi tullut saa 15 000 euroa. Palkinnot jaetaan 17. toukokuuta 2017 Toulousessa.

Airbusin ensimmäinen Fly Your Ideas -kilpailu järjestettiin vuonna 2008. Sen tavoitteena oli saada yliopistot ja opiskelijat kehittämään uusia ideoita ilmailualalle ja löytämään tuotekehitysmahdollisuuksia ja mahdollisuuksia tehdä yhteistyötä akateemisten tutkimustiimien kanssa. UNESCO on ollut kilpailun suojelija vuodesta 2012.

 

Fly Your Ideas finalistit:

Maan havainnointi ilmasta – SkyVision-tiimi, Surreyn yliopisto, Iso-Britannia

Liikennelentokoneeseen asennetaan laitteita, joiden avulla voidaan havainnoidamaan pintaa. Vaihtoehtona satelliittikuville konsepti antaa uusia mahdollisuuksia ekologian analysointiin ja kaupunkisuunnitteluun.

Lentokoneiden rullauksen tehostaminen kentillä – Nevada-tiimi, Obafemi Awolowo -yliopisto, Nigeria

Järjestelmä käyttää automatisoidun maaliikenteen ohjauksen antureita ja algoritmejä sekä lennonjohtotornissa että lentokoneessa ja sujuvoittaa merkittävästi lentokoneiden liikkumista lentokentillä. Näin myös lentokoneiden päästöt pienenevät.

Koneeseen nousun tehostaminen mobiilisovelluksella – PassEx-tiimi, Institut d’Administration des Entreprises, Ranska

Mobiilisovellus määrittää matkustajien paikan koneessa heidän matkatavaroidensa koon mukaan. Näin voidaan ratkaista matkatavarahyllyjen tilaongelmat.

Oma säilytystila matkatavaroille – DAELead-tiimi, Hongkongin yliopisto, Hong Kong

Matkustamo suunnitellaan niin, että matkustajilla on jalkojen alla oma säilytystila, joka hyödyntää matkustamon lattian ja rahtiruuman välissä olevaa tilaa.

A400M-pohjainen sammutusalusta – Aquarius-tiimi, Royal Melbourne Institute of Technology, Australia

A400M-lentokoneita käytetään maastopalojen sammutuksessa. Koneisiin lastataan nopeasti siirrettävillä alustoilla paineistettuja säiliöitä, joissa on paloa hidastavaa ainetta.