Flybe Finland nousi ensimmäisen toimintavuotensa aikana johtavaksi alueelliseksi lentoyhtiöksi

flybe_mainosFlybe juhlistaa ensimmäistä vuottaan Pohjoismaiden ja Baltian markkinoilla. Vuoden aikana lentoyhtiö tuplasi lentokalustonsa koon ja nousi johtavaksi alueelliseksi lentoyhtiöksi.

Flybe saapui Pohjoismaiden ja Baltian markkinoille tasan vuosi sitten, kun Flybe ja Finnair ostivat Finnish Commuter Airlinesin (Finncomm) omistussuhteella 60/40 prosenttia.

Vain 12 kuukaudessa yhtiö on noussut johtavaksi alueelliseksi lentoyhtiöksi Pohjolassa, vakiinnuttanut paikkansa suurimpana kansainvälisenä lentoyhtiönä Tukholma-Bromman kentällä, kolminkertaistanut tulonsa, tuplannut lentokalustonsa koon, palkannut kymmenittäin uusia työntekijöitä ja lennättänyt lähes miljoona matkustajaa.

"Kulunut vuosi on ollut Flybe Finlandille mahtava ja täynnä saavutuksia. Olen iloinen voidessani kertoa, että tavoitteemme saavuttaa 300 miljoonan euron liikevaihdon kasvu on hyvällä mallilla. Lisäksi lokakuun loppuun mennessä olemme kasvattaneet lentokalustoamme 28 koneeseen ja palkanneet vielä sata uutta työntekijää”, sanoo Mike Rutter, Flybe Europen toimitusjohtaja.

“Flyben sopimuslentokumppanuus Finnairin kanssa tukee merkittävästi yhtiön lisäkasvua. Se on positiivinen asia etenkin haasteellisessa toimintaympäristössämme, jossa neljän kuukauden aikana neljä lentoyhtiötä on mennyt konkurssiin. Finnair-yhteistyö vahvistaa asemaamme suurimpana alueellisena lentoyhtiönä sekä laivastomme koolla että työllistämämme paikallisen henkilöstön määrällä mitattuna”, Rutter jatkaa.

Flybe on toteuttanut laajentumissuunnitelmaansa Pohjoismaissa avaamalla useita uusia reittejä Tukholma-Bromman kentältä, jolla se on kasvanut suurimmaksi kansainväliseksi lentoyhtiöksi. Flybe operoi tällä hetkellä Tukholmasta Kööpenhaminaan, Osloon ja Tallinnaan ja suunnittelee kasvattavansa reittivalikoimaansa useilla eri kohteilla. Suunnitelmissa on myös vahvistaa reittivalikoimaa Tanskassa.

Flybe Finland on ensimmäisenä toimintavuotenaan lunastanut lupauksensa alueellisena lentoyhtiönä ja turvannut palvelemiensa alueiden toimintaa. Jyväskylässä ja Kajaanissa Flybe turvasi lentoyhteydet Helsinkiin ja eteenpäin maailmalle aikana, jona muut yhtiöt vetäytyivät reiteiltä. Ahvenanmaalla Flybe taas nimesi lentokoneen kunnianosoituksena Ahvenanmaan saaristolle ja sponsoroi Ahvenanmaan IFK Mariehamn -jalkapalloseuraa.

Rutter jatkaa: ”Haluamme kiittää kaikkia matkustajia, jotka ovat tukeneet meitä ensimmäisenä vuotenamme. Nykypäivän kiireisessä elämänmenossa ihmiset arvostavat vapaa-aikaa ja ajankäytöllä on suuri vaikutus heidän matkustuspäätöksiinsä. Tavoitteenamme on kannustaa ihmisiä lentämään heidän lähikentiltään. Visiomme on edelleen sama kuin vuosi sitten elokuussa: haluamme tarjota kattavasti edullisia ja nopeita lentoja, jotka hyödyttävät koko aluetta.”

Kesäkaudella 2012 Flybe lentää seuraaviin kohteisiin:

Helsingistä Kemi-Tornioon, Kajaaniin, Kokkola-Pietarsaareen, Jyväskylään, Maarianhaminaan, Savonlinnaan, Varkauteen, Norrköpingiin ja Tarttoon.

Tukholma-Brommasta Osloon, Kööpenhaminaan ja Tallinnaan.

Aikataulua talvikauden sesonkikohteille viimeistellään parhaillaan.