KKV hyväksyi Finnair Oyj:n ja Nordic Regional Airlines AB:n yrityskaupan

Norra_logoKilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on 14. elokuuta 2015 hyväksynyt yrityskaupan, jossa Finnair Oyj hankki määräysvallan Nordic Regional Airlines AB:ssä. Yritysjärjestely Staffpoint Holding Oy:n ja Oy G.W. Sohlberg Ab:n kanssa ei toteutunut ainakaan toistaiseksi.

Finnair ja Flybe Group Plc perustivat Nordic Regional Airlines AB:n vuonna 2011 nimellä Flybe Nordic AB. Operatiivisesta toiminnasta vastasi Flybe Finland Oy. Finnair on operoinut 16. kesäkuuta 2015 alkaen aiemmin Flybe Finlandin nimellä toteutettua liiketoimintaa nimellä Nordic Regional Airlines Oy (”Norra”).

KKV hyväksyi 29. tammikuuta 2015 yritysjärjestelyn, jossa yhtäältä Finnair ja toisaalta Staffpoint Holding Oy ja Oy G.W. Sohlberg Ab yhdessä käyttävät yhteistä määräysvaltaa Nordic Regional Airlines AB:ssä. 

Osapuolten välisten neuvottelujen pitkittyessä Finnair osti Flybe Ltd:n osuuden 31. maaliskuuta 2015, jolloin Flybe Nordic siirtyi kokonaan Finnairin omistukseen. Finnair kertoi 6. elokuuta neuvotteluiden jatkuvan GWS:n ja Staffpointin kanssa. Tuolloin yhtiö myös haki viranomaiselta lupaa pysyvään omistukseen.  

Järjestely ei kuitenkaan toteutunut. Nyt käsillä olevassa yrityskaupassa Finnair hankkii yksinomaisen määräysvallan Norrassa. KKV on myöntänyt Finnairille luvan yrityskaupan täytäntöönpanoon ennen viraston lopullista päätöstä asiassa.

KKV:n antamaan päätökseen sisältyy osapuolten liikesalaisuuksia. Päätös voidaan julkaista vasta sen jälkeen, kun liikesalaisuudet on poistettu eli noin kahden viikon kuluttua.

Lue myös: