Gripenbergin taidenäyttely avattiin Suomen Ilmailumuseolla

Sture_Gripenberg_1Suomen Ilmailumuseolla avattiin ilmailutaidenäyttely, jossa esitellään taiteilija Sture Gripenbergin töitä. Ilmailutaidenäyttelyssä on mukana Gripenbergin töitä viimeisten 10-15 vuoden ajalta. Pääosin työt ovat lento-aiheisia akvarelleja mutta mukana on myös laiva- ja panssarivaunu-aiheisia maalauksia.

Sture_Gripenberg_3Ilmailutaidenäyttelyn maalaukset ovat kunnianosoitus Suomen urheille lentäjille. Useat lentäjäveljet kuten Kyösti Karhila ja Ilmari Juutilainen ovat signeeranneet teoksia.

Sture Gripenberg sai ilmailukärpäsen pureman ollessaan sotalapsena Ruotsissa. Kodin läheisyydessä oli lentokenttä jossa hän pääsi istumaan Mustang-koneen ohjaamoon.

"Minusta tulee lentäjä", kertoo Gripenberg huudahtaneensa.  "Olin tosin liian pitkä", hän päätti hymyillen näyttelyn avajaisissa vuosikymmeniä myöhemmin.

Sture_Gripenberg_2Helsinkiläinen Gripenberg on tehnyt pitkän uran graafisena taiteilijana mainosalalla. Vuodesta 1991 lähtien hän on keskittynyt mieluisiin lentokoneaiheisiin, kuten Suomen sotien 1939-1944 lentokoneisiin.

Sture Gripenbergin Ilmailutaidenäyttely on esillä 13.1.2014 saakka.