Hampuriin avattiin uusi Airbus A320-kokoonpanolinja - tuotantotahti pian 60 konetta kuukaudessa

A320neo_PWAirbus vihki käyttöön Hampurin Finkenwerderiin jo neljännen A320-koneperheen kokoonpanolinjaston. Viimeisimpiä teknologia ratkaisuja hyödyntävä ja joustava uusi linjasto on yksi tärkeimmistä elementeistä, jotka mahdollistaa kapearunkotuotannon noston 60 koneeseen kuukaudessa vuoden 2019 puoliväliin mennessä.

Hampurissä käyttöön vihityn tuotantolinjan lisäksi Airbus A320 -koneita valmistetaan Ranskan Toulousessa, Kiinan Tianjinissa sekä Yhdysvaltain Alabaman Mobilessa. Eurooppalaisvalmistaja kehuu ympäri maailmaa sijaisevia tuotantolaitoksiaan, että aurinko enää laske lainkaan Airbusin kokoonpanolinjastoilla.

Airbus A320ceo (current engine option) ja A320neo (new engine option) koneperheen koneita on tilattu yli 14 000. Niistä on toimitettu yli 8000 konetta. Määrä tekee A320-koneesta maailman menestyneimmän kapearunkokoneperheen.

Uusimmassa A320neo-koneessa on uuedn sukupolven moottorit sekä Sharklet-siivenkärkievät. Uusi versio parantaa polttoainetehokkuutta merkittävästi ja neo-koneita onkin tilattu kaikkiaan yli 6000 koneen verran ja asiakkaita on 100. Uusi konetyyppi on kuitenkin kohdannut vastoinkäymisiä uusien entistä suuremman ohivirtaussuhteen omaavien moottoreiden osalta.

Airbus ja Boeing valmistavat lähivuosina kuukausittain yhteensä jo yli sata kapearunkoista A320- ja 737-konetta. Markkinaennusteiden mukaan kapearunkoisia koneita tarvitaan seuraavan 20 vuoden aikana reippaasti yli 20 000 koneen verran.

Lue myös: