Hanssin Jukka siirrettiin näytteille kauppakeskus Tuuloseen Hämeenlinnaan

hanssin_3Entisöity Douglas DC-2 -kuljetuskone Hanssin-Jukka siirrettiin Tikkakoskelta Hämeenlinnaan Ilmavoimien erikoiskuljetuksena maanantai-iltana 8. kesäkuuta. Koneen siivet irroitettiin erilliskuljetusta varten ja myös ne saapuvat määränpäähänsä tiistain aikana.

Ilmasotakoulun Killan toteuttaman projektin tulos, jatkosodan aikaiseen asuunsa palautettu historiallinen museolentokone esiteltiin yleisölle Tikkakoskella syyskuussa 2011. Koneelle ei heti löytynyt säilytyspaikkaa ja se jäi varastoon.

Nyt Hämeenlinnaan on rakennettu 80-vuotiaalle museokoneelle sopiva näyttelytila kauppakeskus Tuuloseen . Niin sanotun vitriinin ylläpidosta vastaamaan on perustettu Hanssin-Jukan Perinneyhdistys.

hanssin_2Perillä kone valmistellaan näytteille asettamista varten siistimällä ja kiinnittämällä siivet. Hanssin-Jukka -näyttelyhangari on tarkoitus avata juhlamenoin 23. kesäkuuta.

Hanssin-Jukkaa pääsee katselemaan kauppakeskuksen vitriinissä Perinneyhdistyksen ja Sotamuseon tekemän sopimuksen pohjalta ainakin seuraavan 20 vuoden ajan. Näillä näkymin vitriini avataan juhlallisesti 23. kesäkuuta.

Kone on ollut ennenkin sijoitettuna Hämeenlinnaan, sillä se palveli kaupungissa kahvilana vuosina 1959–1981.