Hävittäjä- ja johtokeskustoiminnan harjoittelu tuo Hornetit ja Hawkit kevättaivaalle

FAF_HN_1Ilmavoimat toteuttaa Kanki 15 lento- ja johtokeskusharjoituksen 16.–20. maaliskuuta Rissalan ja Rovaniemen välisellä alueelle. Harjoituksen varakenttänä toimii Oulu. Taivaalle nousee kaikkiaan runsaat 20 F/A-18 Hornet -hävittäjää.

Kanki 15 -harjoituksen painopiste on hävittäjätorjunnassa sekä johtokeskustoiminnassa. Harjoituksen aikana ilmatilassa operoi runsaat 20 Hornet-monitoimihävittäjää Rissalan sekä Rovaniemen tukikohdista ja kuusi Hawk-suihkuharjoituskonetta Rissalan tukikohdasta.

HN_MLU_ilmavoimatIlmavoimien mukaan operaatioita suoritetaan päivittäin kello 10.00–21.00 välisenä aikana ja lentotoiminta päättyy perjantaina 20. maaliskuuta kello 18.00 mennessä. Harjoitusalueella toimii koneita myös Pirkkalan tukikohdasta.

Koneet käyttävät harjoitukseen liittyen ympäristölle vaarattomia omasuojaheitteitä, jotka saattavat näkyä kirkkaina valoilmiöinä taivaalla. Harjoituksessa lennetään myös normaalia suuremmilla lentonopeuksilla ja matalalla, mistä voi aiheutua meluhaittaa ympäristölle. Meluvaikutusta pyritään vähentämään suuntaamalla toimintaa harvaan asutuille alueille.