Helikopteripataljoona harjoittelee jälleen tunturialueella Ruotsissa - Abiskoon yksi NH90

UTJR_NH90_swe_1Utin jääkärirykmentin Helikopteripataljoonan syyskauden 2024 kansainvälinen harjoitustoiminta käynnistyy tunturilentoharjoituksella Ruotsin Lapissa. Ruotsin ilmavoimien harjoitukseen osallistuu yksi NH90-kuljetushelikopteri miehistöineen.

Ruotsissa Kiirunan kunnassa sijaitsevassa Abiskossa 9.-13. syyskuuta 2024 järjestettävään helikoptereiden tunturilentotoimintaan keskittyvään tapahtumaan osallistuu Utin jääkärirykmentistä yksi NH90-kuljetushelikopteri lentomiehistöineen. Mukana on myös Ruotsin Ilmavoimien HKP 14E- (NH90) ja HKP 16A (Black Hawk) -helikoptereita.

UTJR_swe_HKP16HKP16Harjoitus kehittää valmiutta lentää tunturialueella sekä yhteistoimintaa ruotsalaisten kanssa yhteisten etujen ja alueiden puolustamiseen. Ruotsissa lentotoimintaa suoritetaan korkeissa tunturiolosuhteissa, joten luvassa on erilaisia haasteita ja mahdollisuuksia sää- ja maasto-olosuhteiden vaihdellessa.

Ruotsi ja Suomi ovat useiden vuosien ajan harjoittaneet laajaa kaikkien puolustushaarojen välistä puolustusyhteistyötä. Helikopteripataljoona osallistui Abiskon harjoitukseen myös syksyllä 2023.

Lue myös: