Helsinki Citycopter avaa aikataulutetut kopterilennot Helsingistä Hankoon ja Maarianhaminaan

HELCity_2Uusi suomalainen helikopteripalvelu Helsinki Citycopter tuo kesäsesongiksi liike- ja tilauslentojensa rinnalle aikataulutetut lennot Hankoon ja Maarianhaminaan. Helikopteriytheydet parantavat Suomen suosituimpiin kuuluvan kesäkaupungin Hangon tavoitettavuutta ja on myös ainoa mahdollisuus lentää aurinkoiselle Ahvenanmaalle Maarianhaminan lentokentän kiitotieremontin aikana.

Helsinki Citycopterin aikataulutetut lennot Hankoon ja Maarianhaminaan tuovat helikopteripalvelut entistä laajemman yleisön saataville. Aiemmin pitänyt vuokrata koko helikopteri tilauslennolla, mutta jatkossa voi ostaa pelkän yksittäisen paikan helikopteriin suoraan verkkopalvelusta.

Lennot operoidaan yhteistyössä helikopterioperaattori Heliwest Oy:n kanssa. Yhtiön kalustona ovat pääsääntöisesti modernit Airbus H125, EC120 -helikopterit joissa on hyvä matkustusmukavuus. Käytössä on näiden lisäksi myös Robinson R44 -helikopteri. Matkustajamäärä on kopterityypistä riippuen 3-5 henkilöä.

HELCity_Joonas_1"Haluamme erottua kalustolla ja käytössämme on pääsääntöisesti matkustusmukavuutta tarjoavat  H125 ja EC120 -helikopterit, jossa voi kuljettaa myös matkatavaraa. EC120-helikopterilla lennämme lyhyempiä reittejä ja Maarianhaminan osalta käytössä on H125 -helikopteri", kertoo  Helsinki Citycopter -palvelun perustanut Joonas Nurmi Lentoposti.fi:lle.

Viisi matkustajapaikkaa tarjoava H125 -helikopteri toimii parhaimmin neljälle hengelle, jolloin matkassa on erityistä VIP-tunnelmaa. Neljä matkustajapaikkaa tarjoava EC120 soveltuu suuremman ruumatilan myötä jopa golf-matkoille kolmen tai jopa neljän hengen seurueelle.

 Yksityiset tilauslennot ja paikkaperusteisesti myytävät aikataulutetut helikopterilennot sujuvoittavat erityisesti liikematkustusta. Ensimmäiset aikataulutetut lennot operoidaan jo nyt toukokuun lopulla.

Lentokaudeksi on tässä vaiheessa suunniteltu koko kesää aina elokuun lopulle saakka, mutta tarpeen mukaan lentokautta jatketaan pidemmällekin. Tarjolla on aikataulutettujen lentojen lisäksi myös tilauslentoja.

”Olemme talven ja kevään aikana lentäneet Hankoon useita yksityislentoja ja kesäkaupungin vetovoima näkyy varauksissamme nyt ilmojen lämmetessä. Olikin helppo tehdä päätös tuoda tilauslentojen rinnalle myös paikkaperusteinen palvelu, jolloin asiakkaat voivat varata yksittäisiä paikkoja valmiiksi aikataulutetuille lennoille", kertoo Nurmi.

"Näin koko helikopterin vuokraamisen sijaan Hankoon ja Maarianhaminaan voi hankkia vain yksittäisen matkustajapaikan”, jatkaa Nurmi.

Kesäviikonloppuisin operoitavat lennot Helsingistä Hankoon kestävät noin puoli tuntia ja Maarianhaminaan puolitoista tuntia.

HELcity_perustajat”Uskomme, että Hangon suosio nousee tänä kesänä uusiin ennätyksiin, sillä laivayhtiötkin aloittavat risteilyt sinne. Hurmaavan kohteen sijainti pitkän niemen ja kapean maantien päässä tekee sen saavutettavuudesta kuitenkin haastavan ja tähän tarpeeseen helikopteri vastaa helposti. Kopterin avulla Hankoon pääsee nyt nopeammin ja mukavammin kuin koskaan aiemmin. Rantareitin varren maisemat ovat myös upeat ja Suomen etelärannikkoa on helppo ihailla kopterista", jatkaa Nurmi.

Helikopterilento Hankoon lyhentää matkustusaikaa Helsingistä tunneilla ja mahdollistaa esimerkiksi päivämatkat Hankoon. Lennot ovat saatavilla molempiin suuntiin yksittäin ja meno-paluu -pakettina. Aikataulutetut lennot Hankoon operoidaan pääsääntöisesti viikonloppuisin ja Hangon suosittujen kesätapahtumien yhteydessä. Lento Helsinki-Vantaan liikelentoterminaalista Hangon keskustaan maksaa alkaen 390 euroa matkustajalta.

Toinen Helsinki Citycopterin kesäkauden lentoreiteistä on Maarianhamina, jonka lentoasema on suljettu kiitotieremontin ajaksi vähintään heinäkuun alkuun saakka. Helikopteriyhtiön palvelu on ainoa kaupallinen lentoyhteys Helsingin ja Maarianhaminan välillä kiitotieremontin ajan. Lento Helsinki-Vantaan liikelentoterminaalista Maarianhaminan keskustaan maksaa alkaen 990 euroa matkustajalta.

”Käyttämillämme helikoptereilla pystytään operoimaan useampia matkustajia hyvinkin pitkälle. Niiden toimintasäde ilman välilaskua on jopa 600 kilometriä, joten sillä tavoittaa suuren osan Suomea vain kymmenissä minuuteissa. Voimme kellukejärjestelmiemme vuoksi lentää turvallisesti myös vesialueiden yläpuolella ja olemmekin Helsingin seudun ainoa helikopteripalvelu, joka saa operoida myös meren päällä Suomen satumaisen upeaan ulkosaaristoon”, kertoo Nurmi.

Helsinki Citycopter operoi lentonsa pääsääntöisesti Helsinki-Vantaan lentoasemalta, mutta satunnaisesti se on käyttänyt myös yksityisiä alueita Helsingissä. Yhtiön toiveissa olisi luonnollisesti myös vakituinen paikka tai useampikin satunnaisiin laskeutumisiin Helsingin kaupungin alueella.

Helsingissä ei tällä hetkellä ole tarjolla helikopterilentopaikkaa, joka olisi vapaasti käytettävissä. Maailmalla kaupungeissa on parhaimmillaan kymmeniä tällaisia paikkoja, jolloin ne eivät kuormita yhtä kohdetta. Perinteisesti lentokentältä lentokentälle liilkutaan lentokoneella, kun helikopteri puolestaan on käytössä lyhyemmillä siirtymillä.

Helsinki Citycopterin asiakaskunta koostuu elämyksiä hakevista asiakkaista, tilauslentoja tarvitsevista liikeasiakkaista sekä yrityksistä. Helikopteripalvelua saatetaan käyttää sightseeing-lennoille tai jopa jatkolentona Helsinki-Vantaalta ympäri Suomea. Tilauslennon voi esimerksi yhdistää myös toisen suunnan kuljetukseen Helsinki Citycopterin  yhteistyökumppanin limousinekuljetuksella tai veneellä.

HELCity_1Yhtiö operoi asiakaslentojaan kolmella helikopterilla joko Helsinki-Vantaan tilauslentoterminaalista, kaupunkikeskustojen satunnaisilta laskeutumispaikoilta tai tarvittaessa asiakkaiden kotipihoilta käsin.

Lentokentistä riippumaton helikopteri parantaa liikenneyhteyksiä pääkaupunkiseudun ja maakuntien välillä sekä mahdollistaa nopean ja vaivattoman pääsyn kohteisiin, joihin Suomen muu lentoverkosto ei yllä.

Helsinki Citycopter on mukana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmassa ja Helsingin kaupungin vastuullista matkailua edistävässä kumppanuusverkostossa. Helsinki Citycopterin tarjoama ”Helsinki 360° Tour – Fly, Dine and Sail” -elämyspaketti voitti myös Business Finlandin järjestämän kilpailun, jossa etsittiin Helsingin suuralueen kaupunki- ja luontoelämykset yhdistäviä, kestävän matkailun periaatteita noudattavia matkailutuotteita. MH