Helsinki-Vantaalle palaava Pullmantur lennättää Suomeen kesällä lähes 2500 risteilymatkustajaa

HEL_terminaali_twr_1Helsinki-Vantaan lentoasema toimii kesällä 2016 solmukohtana myös risteilymatkustajille, kun Pullmantur Cruises poimii heidät jälleen Itämeren pääkaupunkikierrokselle suoraan Helsingin-lennolta. Lentoasemalle on luvassa on lähes 2500 uutta matkailijaa.

Pullmantur Cruises on tuonut risteilymatkustajia Helsinki-Vantaalle aiemminkin, mutta nyt laajuus on Finavian mukaan paljon suurempi. Risteilymatkustajia saapuu Helsinki-Vantaalle yhteensä 2400 henkeä. Kahdeksan päivän risteilyohjelmassa luvassa on Helsingin lisäksi visiitit Pietariin, Tallinnaan ja Tukholmaan.

Kun laiva rantautuu lopulta Rostockiin, Saksassa matkustajia odottaa paluulento takaisin kotiin. Paluulentoja on myös Helsinki-Vantaalta.

"Helsinki on ollut viime vuosina monissa risteilyohjelmissa yksi kohteista ohikulkumatkalla, mutta nyt Pohjolan-matka alkaa Suomesta, Helsinki-Vantaan lentoasemalta. On hienoa, että risteilymatkustajat ovat myös lentomatkustajia ja tuemme omalta osaltamme tällaisen matkailutuotteen kehitystyötä", sanoo johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Pullmantur vaihtoi risteilymatkustajiaan Helsingissä kahdeksan vuoden ajan kesäisin 2005-2012. Kesästä 2013 alkaen vaihto on ollut Tallinnassa, koska Hernesaaressa risteilymatkustajien lähtöselvitykseen käytetty halli ei enää ollut käytettävissä.
 
Tuolloin Helsinki-Vantaalla kävi vaihtopäivinä kolme Boeing 747 -konetta sekä useita pienempiä koneita. Matkustajamäärät ovat jo tuolloin olleet merkittäviä.
 
Pullmantur Cruisesin käyttämä lentoyhtiö tunnettiin aiemmin nimellä Pullmantur Air mutta se vaihtoi nimeä vuonna 2014. Nykyisin yhtiön nimi on Wamos Air. Sen laivastossa on nykyisin neljä Boeing 747-400 -konetta.
 

Helsinki-Vantaalla risteilymatkustajien saapuminen tarkoittaa erityisjärjestelyitä: matkustajat matkatavaroineen siirtyvät suoraan koneesta bussiin, joka vie heidät satamaan. Kaikki tapahtuu sujuvasti ja nopeasti lentoyhtiön, matkanjärjestäjän ja Finavian yhteistyönä. Yhteensä Pullmanturin edestakaisia lentoja on yhdeksän kappaletta.

"Kokonaisvaltaisella palveluratkaisulla luomme hyvät edellytykset toimivan matkailukokemuksen tuottamiseen. Helsinki on upea lähtöruutu Itämeren-kierrokselle ja olemme valmiita kasvattamaan lentoaseman kautta kulkevaa risteilyliikennettä", Sundelin sanoo.