Helsinki-Vantaalle uusi Scandic hotelli – rakentuu nykyisiin toimistotiloihin

TOKE_LAK_ScandicScandic Hotels on tehnyt pitkäaikaisen vuokrasopimuksen Finavian tytäryhtiö LAK Real Estate Oyj:n kanssa koskien uuden hotellin rakentamista sekä operointia Helsinki-Vantaan lentokentällä. Hotelli rakennetaan terminaalin välittömässä läheisyydessä olevaan vuonna 1994 valmistuneeseen toimintakeskus eli TOKE-rakennukseen. Se on tullut tunnetuksi erityisesti Finnairin ja Finavian sekä viranomaistoiminnan keskuksena.

Tulevan Scandic Helsinki Airport –hotellin rakennustyöt aloitetaan jo tammikuussa 2017. Uuden hotellin on määrä avautua vuoden 2018 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

”Kyseessä on iso hanke mutta lentoaseman mittakaavassa tehtävät muutokset ovat aivan normaalin kokoisia. Suunnittelua hankkeen kanssa on tehty jo lähes vuosi.”, kertoo LAK:n hankekehitysjohtaja Juha Jaakola Lentoposti.fi:lle.

toke_terassi_lo Finavia osti Finnairin osuuden Toimintakeskus TOKE:sta tammikuussa 2015. Finnair on siirtänyt suuren osan toiminnoistaan uuteen pääkonttoriinsa HOTT:iin. Sen jälkeen tyhjille tiloille on suunniteltu uutta käyttöä.

Osa muutostöiden kohteena olevasta kiinteistöstä jää remontin jälkeen nykyiseen käyttöönsä. Tällä hetkellä LAKin omistamassa kiinteistössä toimii mm. Finavia, Finnair, Image Wear, Poliisi, lääkärikeskus Mehiläinen ja Suomen löytötavarapalvelu. Samassa rakennuksessa toimii myös Helsinki-Vantaan katseluterassi.

Mittavan remontin myötä rakennukseen tulee moderni hotelli, jossa on 148 huonetta, 5 kokoustilaa, baari ja ravintola, kuntohuone ja sauna sekä 148 mukavaa hotellihuonetta.

Lentoasema”Nyt käynnissä on pienurakoitsijoiden tekemät tilojen purkutyöt. Varsinaista pääurakoitsijaa hankkeelle ei ole vielä valittu”, jatkaa Jaakola.

Hotellikäyttöön TOKEsta muutetaan pitkittäin jaetun talon läntisempi puoli. Hotellin tilat tulevat kerroksiin 3, 4, 5 ja 7. Nykyinen talon jakava ns. valopiha muuttuu ravintolasaliksi. Hotellin pääsisäänkäynti rakennetaan rakennuksen itäisen sivusta B-ovelle eli terminaalin T2-puolelle. Se mahdollistaa lyhyemmän kävelymatkan hotellivieraille

Scandic ja kiinteistöomistaja LAK tulevat yhteistyössä vastaamaan runsaan vuoden kestävästä rakennusprojektista ja sen kustannuksista.

 ”Scandic Helsinki Airport –hotellista tulee seitsemäs lentokenttähotellimme Pohjoismaissa. Hotelli vahvistaa asemaamme Pohjoismaiden suurimpana hotelliketjuna ja kehittää toimintaamme meille strategisesti tärkeissä kohteissa kuten Helsingissä”, sanoo Scandic Hotels Groupin konsernijohtaja Frank Fiskers.

Helsinki_Airport_terminal”Kiinteistön ainutlaatuisen sijainnin vuoksi; vain kivenheiton päässä terminaalista, Scandic tulee olemaan lähin täyden palvelun hotelli matkustajaterminaalista. Hotelli on arvokas lisä asiakkaillemme”, jatkaa Scandic Suomen toimitusjohtaja Aki Käyhkö.

”Hotelliprojekti tukee lentoaseman kehitystä parantamalla alueen majoitus- ja ravintolapalveluja entisestään. Hotelli täydentää erinomaisesti LAKin kiinteistösalkkua ja on hieno lisä Scandicin ja LAKin pitkälle yhteistyölle”, kertoo LAK Real Estate Oyj:n toimitusjohtaja Antti Ala-Heikkilä.

 

Uusi hotelli tukee lisääntyvää stop over -matkailua

Helsinki-Vantaan lentoasema jatkaa vahvaa kasvuaan ja se on kehittynyt merkittäväksi solmukohdaksi Euroopan ja Aasian välisessä lentoliikenteessä. Samalla myös majoitustarve lentokentällä kasvaa. Helsinki-Vantaan matkustajamäärä oli viime vuonna 17,2 miljoonaa. Matkustajista noin puolet on ulkomaalaisia.

Ville_Haapasaari_1”Lentoasema-alueella toimii nyt kolme hotellia. Huonekapasiteetin kasvu parantaa lentoaseman palvelutasoa ja tukee Suomen stopover-matkailua entisestään. Toivotamme Scandicin lämpimästi tervetulleeksi Helsinki-Vantaalle”, sanoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari.

”Lentoaseman läpi kulkee joka päivä täyden Olympiastadionin verran matkustajia. Tässä on valtavasti potentiaalia myös Suomen matkailulle”, jatkaa Haapasaari.

Tällä hetkellä Helsinki-Vantaan alueella toimivat Glo Hotel Airport, Hilton Helsinki Airport sekä lokakuussa 2016 Aviapoliksen kupeeseen avautunut Clarion Hotel Helsinki Airport. Lisäksi majoituspalveluja alueella tarjoaa Forenom.

 Lue myös: