• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/customers/lentopostifi/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/customers/lentopostifi/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/customers/lentopostifi/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 607.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/customers/lentopostifi/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 159.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/customers/lentopostifi/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/customers/lentopostifi/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 134.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/customers/lentopostifi/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/customers/lentopostifi/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /var/www/customers/lentopostifi/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 744.

Helsinki-Vantaan ensimmäistä kaarihallia rouhitaan terminaalilaajennuksen alta

kaarihalli2Helsinki-Vantaan lentoaseman ensimmäistä lentokonehallia rouhitaan parhaillaan murskeeksi. Leko 1 tunnetaan myös ns. kaarihallina. Se ja useita muita Finnairin tekniikan rakennuksia puretaan tulevien terminaali- ja asematasolaajennusten alta. Lentoasemalle tehdään lähivuosina 900 miljoonan euron investoinnit.

asemataso_laajenee_4Ensimmäiseksi Finavia käynnisti purkutyöt lentoaseman käytöstä poistetun lämpövoimalan ja vesitornin alueella (vasemmalla, klikkaa kaikki kuvat suuremmaksi). Voimala on jo kokonaan hävinnyt ja vesitorninkin pintarakenteita on jo purettu (kuvat jutun lopussa).

Näiden rakennusten osalta työt on tarkoitus saada päätökseen loppuvuoden aikana. Myös vesitornin alla olevaa kalliota louhitaan pois asematasolaajennuksen tieltä. Työn tekee haastavaksi se, että matkaa alueelta lähimmälle matkustajasillalle 38 on vain satakunta metriä.

Purkutuomion ovat saaneet myös neljä Finnairin tekniikan lentokonehangaaria. Niihin kuuluu myös alueen ensimmäinen vuonna 1956 valmistunut Leko 1 -halli. Se on yksi Helsinki-Vantaan vanhimpia rakennuksia. Tätä kaarihallia puretaan parhaillaan (otsikkokuva).

Finavia_HK_kehitys_hallit_2Muita poistuvia rakennuksia ovat hallit Leko 2 ja Leko 3 sekä niiden välissä sijaitsevat tilat, joissa on toiminut mm. pyörä- ja jarrukorjaamo (kuva purettavista rakennuksista oikealla).

Myös ns. ”kymppihalli” eli Leko 6 puretaan mutta ilmeisesti myöhemmin vasta vuonna 2018.

Havainnekuvassa alla näkyy niin lisää laajarunkokoneille soveltuvia matkustajasiltoja tuova sormimainen laajennus, joka jatkuu nykyiselle tekniikan alueelle sekä myös nykyiseltä portilta 38 eteenpäin (kattoikkunat laajennusosissa).

Helsinki_Airport_2020_terminal_designFinavia_HK_kehitys_kaarihalli_1kaarihalli1

Purku_5

 

 

 

 

 

 

 

 

 Purku_2

 

 

 

 

 Lue myös: