Hiihdon MM-kisat rajoittavat ilmatilan käyttöä Lahdessa

LAHTI2017_rajoitusalue_poliisiLahdessa järjestettävät hiihdon maailmanmestaruuskilpailut tuovat rajoitteita myös ilmailuun. Lahden yläpuolella perustetaan 300 metrin korkeuteen yltävä tilapäinen rajoitusalue MM-kisojen ajaksi 22.2.–5.3.2017. Pyynnön ilmatilan rajoittamisesta teki Hämeen poliisilaitos ja perusteena oli yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen.

 

Ilmatilan käyttöä rajoitetaan pääsääntöisesti lennokkien, miehittämättömien ilma-alusten, varjoliitimien ja muiden kauko-ohjattujen ilma-alusten käytön estämiseksi alueella. Ilmatilan käyttöä rajoitetaan EFR326 LAHTI -rajoitusalueella maanpinnasta 300 metrin korkeuteen. Ilmatilan rajoittaminen koskee kaikkea ilmailua ja lentotoimintaa alueella.

Poliisi_pukuRajoitus mahdollistaa kutenkin viranomaislennot sotilas-, rajavartio-, poliisi-, tulli-, merenkulku- ja ilmailuviranomaisten osalta silloin, kun tehtävien suorittaminen vaatii lentämistä alueella. Myös Poliisi voi myöntää poikkeusluvan rajoitusalueella tapahtuvaan lennätystoimintaan.

 Ilmatilankäytön tilapäistä rajoittamista on yleisesti käytetty isommissa yleisötilaisuuksissa. Poliisi voi ottaa rajoitusalueella lennokin tai ilma-aluksen haltuun rikoksen ennaltaehkäisemiseksi tai takavarikoida sen rikoksentekovälineenä.