Hornet-ylilento Vieremällä perjantaina 6. syyskuuta 14. Divisioonan perinneyhdistyksen tapahtumassa

HN-418_010323bIlmavoimat lentää F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä ylilennon 6. syyskuuta 2024 Vieremällä, jossa vietetään 14. Divisioonan perinneyhdistyksen tapahtumaa.
 
14. Divisioonan perinneyhdistys järjestää Vieremällä 6.-7.9 2024
Nuoriso- ja perinnepäivät. Perjantaina 6. syyskuuta tapahtuman keskiössä ovat lapset ja nuoret. Perjantaina tapahtumassa on juhlallinen lipunnosto ja ylilento.
 
Ilmavoimat toteuttaa ylilennon kello 10.15 yhdellä F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä Kirkonkylän koulun yli. Lentotoiminnalla on säävaraus.
 
Lauantaina 7. syyskuuta kello 9.30 yhdistys laskee seppeleen Vieremän sankarihaudoille ja sitä seuraa hartaustilaisuus. Pääjuhla alkaa kello 12.00 Vieremän uudessa Rientolassa. Juhlassa esiintyvät Lapin Sotilassoittokunta, Vieremän veteraanikuoro, Vieremän teatteri ja tanssiryhmä Rosellat. Juhlapuheen pitää Pohjois-Savon maakuntajohtaja Tytti Määttä.
 
14.Divisioona muodosti pääosan Lieksan - Rukajärven suunnalla toimineista joukoista. Divisioonaa komensi Mannerheimristin ritari jääkärikenraalimajuri Erkki Raappana. Hän toimi toista maailmansotaa edeltäneen ajan Joensuun Rajavartioston komentaja ja talvisodan Pohjois-Karjalan ryhmän komentaja. Jatkosodan loppuvaiheessa hän toimi Ilomantsissa torjuntavoiton saavuttaneen ryhmä Raappanan komentajana.