Hornetit yliäänilennoilla Perämeren yllä - Vihuri 24 -harjoitus Rissalassa ja Oulunsalossa

HN-461_110320Karjalan lennosto järjestää Vihuri 24 -lentotoimintaharjoituksen Rissalan ja Oulunsalon tukikohdissa maanantaista perjantaihin 29.1.-2.2.2024. Hävittäjälentolaivue 31 lentää harjoituksessa F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjillä Kuopio-Rovaniemi-Kajaani-Oulu-Jyväskylä välisellä alueella sekä Perämeren alueella.

Hävittäjälentolaivue 31:n Hornet-ohjaajat lentävät Vihuri 24 -harjoituksessa lentokoulutusohjelmien mukaisia lentoja päivä- ja yöolosuhteissa.

Lentotoiminta alkaa maanantaina 29. tammikuuta kello 12 ja päättyy perjantaina 2. helmikuuta kello 14 mennessä. Maanantaista torstaihin lentotoiminta päättyy iltaisin kello 24. Muutokset lentotoiminnan aikatauluissa ovat mahdollisia.

Harjoitukseen liittyvän yölentokoulutuksen yhteydessä käytetään myös F/A-18 Hornet -hävittäjien omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä.

Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään välttämään suuntaamalla toiminta harvaan asutuille alueille. Harjoituksessa lennetään yliäänilentoja Perämeren yllä valoisan aikana.

Lentoaseman lähialueella noudatetaan melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista. Myös matalalentoja suoritettaessa pyritään välttämään meluhaittaa. 

Harjoituksen johtaa Hävittäjälentolaivue 31:n komentaja everstiluutnantti Rami Lindström.