HS: Arvovaltainen aloite: Helsinki-Vantaan nimeksi Sibelius-lentokenttä?

Helsinki_Airport_terminalHelsinki-Vantaan lentoaseman nimenmuutos on noussut jälleen esiin. Tuoreimman ehdotuksen lentoaseman nimen muuttamisesta säveltäjä Jean Sibeliuksen mukaan teki Jean Sibeliuksen juhlavuoden 2015 projektiryhmä, Sibeliuksen syntymäkaupunkisäätiö ja Sibelius-seura. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

Finavia vastasi aloitteeseen iltapäivällä Twitterissä todeten, että kyseessä on kiintoisa ehdotus Helsinki Airportin uudeksi nimeksi. Asiaan luvataan Finaviassa perehtyä, mutta samalla muistutetaan että brändimuutokset ovat aina kalliita.

DC8_sibelius2_finnairPäätöstä asiasta toivotaan tänä vuonna ja sen toteuttamista Suomen itsenäistymisen juhlavuonna 2017. Helsingin Sanomien mukaan pääministeri Alexander Stubb, valtiovarainministeri Antti Rinne sekä liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko ovat jo antaneet esitykselle "positiivista palautetta".

Nykyisin Helsinki-Vantaan lentoasemaa markkinoidaan nimellä Helsinki Airport.  Markkinointinimi otettiin käyttöön vuonna 2010 ja se on käytössä mm. lentoaseman sisääntuloväylillä sekä terminaalien kattojen valomainoksissa (otsikkokuva).

Jos nyt tehty aloite saa nostetta, tulisiko kentästä Jean Sibelius International Airport tai Helsinki Jean Sibelius Airport? Tai jotain muuta?

Ilmailupiireissä mestarisäveltäjää on kunnioitettu aiemminkin. Finnairilla on ollut McDonnel Douglas DC-8-62 -matkustajakone, joka nimettiin Jean Sibeliuksen mukaan (OH-LFV, kuvassa yllä).

HS: Arvovaltainen aloite: Helsinki-Vantaan lentokentästä Sibelius-lentokenttä?