Hurricane kohti Oulua Helsinki-Vantaan, Vesivehmaan ja Tikkakosken kautta

hurricane_startti_3Suomen Ilmavoimien toisen maailmansodan väreihin väliaikaisesti maalattu Hawker Hurricane starttasi torstaina 7. elokuuta kymmenen maissa kohti Oulua ja siellä pidettävää Tour de Sky -näytöstä. Siivellä lensi Texan. Koneiden reitti oli suunniteltu Helsinki-Vantaan sekä Vesivehmaan ja Tikkakosken kautta.

Eilen illalla kello 20.59 Helsinki-Malmille saapuneet koneet kiinnostivat kovasti paikallista ilmailuväkeä vielä aamullakin. Kuvia ja videoita otettiin runsaasti.

hurricane_startti_4Clive Davidson ja Phil Lawton tankkasivat koneensa Oulun lentoa varten. Hieman ennen kymmentä moottorit käynnistettiin. Hurricane ja Texan nousivat ilmaan kiitotieltä 18 ja jatkoivat oikealla kaarrolla kohti Helsinki-Vantaan kiitotietä 15-33.

Koneet olivat saaneet selvityksen matalaan ylilentoon Helsinki-Vantaalla. Sieltä suunnitelmana oli jatkaa Ouluun Vesivehmaan ja Tikkakosken ilmailumuseoiden yli lentämällä. Jälkimmäisessä on tallennettuna aito Ilmavoimien Hawker Hurricane.

hurricane_startti_2Matkanopeutena parilla oli 160 mph. Hurricanella lennetään tyypillisesti 200 mph, mutta hitaamman Texanin takia tämä ei nyt onnistunut.

Suomen Ilmavoimien jatkosodan aikaisessa asussa oleva Hurricane on maalattu väliaikaisilla ns. elokuvaväreillä. Varsinainen väritys on kokohopea etelärhodesialaisilla tunnuksilla.

Maalaus on tarvittaessa helppo poistaa, mikäli koneelle löytyy ostaja eikä ulkoasu miellytä. Kyseinen Hurricane (G-CBOE) on myytävänä 1,4 miljoonan punnan hinnalla (+ mahdollinen ALV).

Video koneen laskeutumisesta Malmille keskiviikkoiltana 6. elokuuta: YouTube

Lue lisää Suomi-Hurricanen taustoista Lentoposti.fi:stä:

Vihdoinkin: Hurricane saapui Suomeen ja Malmille

Hurricane jo matkalla Suomeen - odotetaan Ouluun viimeistään torstaiksi