Hyvinkään lentokentän talvikunnossapito uhattuna

Diamond_lennolla_1Hyvinkään kaupunginvaltuuston 24. marraskuuta tekemän päätöksen mukaan talvikunnossapito Hyvinkään lentokentällä päättyy keväällä 2015. Liikenne- ja viestintäministeriön tilaaman konsulttiselvityksen mukaan Hyvinkää olisi yksi vaihtoehto harrasteilmailijoille Malmin lentoaseman lakkauttamisen jälkeen. Nyt talvioperointi vaikeutuisi olennaisesti.

Hyvinkään kaupungin vuoden 2015 talousarvion valmistelun yhteydessä on laadittu sopeuttamisohjelma, johon sisältyy lentokentän talvihoidon lakkauttaminen. Nykyisellään noin kahden hehtaarin hoitoalueen talvihoitotöiden kustannukset ovat olleet vuosien 2009–2013 keskiarvona vuosittain noin 10 000 euroa.

Lentokentän toiminnasta vastaava Hyvinkään Ilmailukerho ry oli jättänyt asian valmistelun yhteydessä vetoomuksen talvihoidon jatkamisesta. Yhdistys perustelee asiaa yleisellä edulla.

Kaupungin hallitus irtisanoi lentokentän talvihoitosopimuksen 1. huhtikuuta 2015 lähtien.

Hyvinkään lentokenttä on aktiivinen harrasteilmailukenttä, joka rakennettiin vuonna 1944 Ilmavoimien tukikohdaksi. Kentältä operoitiin 40-luvulla myös Aeron matkustajalentoja.

Nykyisin kentällä on useita aktiivisia toimijoita kuten vuonna 1948  perustettu Hyvinkään ilmailukerho ja 1980 perustettu Jukolan pilotit. Kentällä on vilkasta purjelento-, moottorilento-, moottoripurjelento- ja ultra- sekä lennokkitoimintaa.

Lue myös: