IAE toimittaa moottorit Finnairin tilaamiin Airbus A321ER -koneisiin

A320_sharklet_1Finnair on valinnut IAE International Aero Engines AG:n moottoritoimittajaksi viiteen laajan toimintasäteen Airbus A321ER -lentokoneeseen, jotka liittyvät Finnairin laivastoon syyskuusta 2013 alkaen. IAE V2533-A5 mahdollistaa merkittävän polttoainetehokkuuden muihin tarjolla oleviin moottoreihin verrattuna.

Lentokonevalmistaja Airbusin testitietojen mukaan polttoainesäästö on noin 300 tonnia vuodessa lentokonetta kohden. Moottorit myös alittavat ICAO:n ja EU:n asettamat melurajoitukset. Finnairin tilaamat koneisiin tulee myös wingletit, joiden markkinointinimi on Airbusilla on Sharklet.

Finnair kertoi kesäkuussa 2010 viiden Airbus-lentokoneen tilauksesta, jolla korvataan nykyiset lomalentokäytössä olevat neljä Boeing 757 -lentokonetta. Uudet A321-lentokoneet IAE-moottoreineen ovat hiljaisempia ja matkustusmukavuudeltaan parempia, ja niiden polttoainetehokkuus on viisi prosenttia parempi kuin edeltävän konetyypin.

Konehankinta myös lisää joustavuutta ja mahdollistaa paremmin koneiden ristiin käytön Euroopan reittiliikenteen ja lomaliikenteen välillä, mikä osaltaan vähentää matkustajakohtaisia päästöjä.

”IAE-moottorit auttavat meitä parantamaan asiakaskokemusta entisestään. Samalla säästämme polttoainekuluissa ja saamme aikaan merkittävän vähennyksen hiilijalanjälkeemme”, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Ville Iho.

”Moottorit auttavat meitä pysymään kilpailukykyisenä niin reitti- kuin lomaliikenteessä Euroopan kapearunkoliikenteen kilpailuilla markkinoilla.”

“Moderni laivasto on investointi Finnairin tulevaisuuteen”, korostaa kestävän kehityksen johtaja Kati Ihamäki.

”Erityisesti päästökaupan aikana tällaisilla hankintapäätöksillä on tuntuva vaikutus tulokseemme. Uskomme, että myös ympäristö- ja laatutietoiset asiakkaat haluavat valita vihreämpiä vaihtoehtoja lentoyhtiöiden joukosta.”

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että Finnair on valinnut IAE:n moottoritoimittajakseen”, sanoo IAE:n johtaja Jon Beatty.

"Moottoriemme parannettu polttoainetehokkuus vähentää edelleen hiilidioksidipäästöjä, mikä edesauttaa sitä, että asiakkaamme voivat mahdollisesti tehdä huomattavia säästöjä ostaessaan päästöosuuksia. Päivityksen myötä meillä on tarjota myös tyypin hiljaisin, meluluokka 4:n alittava moottori, mikä voi vähentää laskeutumismaksuja melualttiille lentoasemille. Näin voimme osaltamme auttaa Finnairia saavuttamaan tavoitteensa."

IAE on monikansallinen lentokonemoottorivalmistaja, jonka osakkeenomistajia ovat Pratt & Whitney, Pratt & Whitney Aero Engines International GmbH, Japanese Aero Engines ja MTU Aero Engines. Tähän mennessä IAE on toimittanut yli 5 000 moottoria ja tilauskannassa on noin 2 000 moottoria lähes 200 asiakkaalle ympäri maailmaa.