IAU:n lakon laajeneminen peruuntui

iau_logoPalvelualojen työnantajat PALTA ja Ilmailualan Unioni IAU ovat tänään saavuttaneet yhteisymmärryksen lentoliikennettä koskevassa kiistassa. IAU peruu kaikki jo päällä olevat tai lentoliikennettä uhkaavat työtaistelutoimenpiteet. Lisäksi osapuolet ovat sopineet jatkavansa keskusteluja.

PALTA ja IAU keskustelivat sunnuntaina 16. kesäkuuta lentoliikenteen työtaistelutaistelutilanteesta tapaamisessaan Etelärannassa. Uhannut lakko ei olisi vaikuttanut Finnairin liikenteeseen, sillä Airpro ja RTG Ground Handling eivät hoida sen lentoja.

Yhtiöissä työskentelevät IAU:n jäsenet marssivat torstaina 13 kesäkuuta ulos työpaikoiltaan useimmilla yhtiöiden toimipaikoilla. Ulosmarssi on järjestyksessään jo toinen lyhyen ajan sisällä.

Lisäksi useat PALTAn ja IAU:n välisen Lentoliikenteen palveluja koskevan työehtosopimuksen piirissä olevat IAU:n ammattiosastot olivat ilmoittaneet maanantaina 17. kesäkuuta käynnistettävistä tukilakoista edustamissaan toiminnoissa.

Maapalveluhenkilökunnan työtaistelu uhkasi maanantaina laajeta Helsinki-Vantaalle. Nyt yhteisymmärryksen synnyttyä osapuolet ovat sopineet jatkavansa keskusteluja erikseen myöhemmin sovittavalla tavalla.