Iberia lentää Finnairin Barcelonan ja Madridin reittejä 16. elokuuta alkaen

Iberia_FinnairFinnair on vuokrannut kapasiteettia oneworld-kumppaniltaan Iberialta. Vuokrakoneella operoitavat lennot alkavat Barcelonaan 16. elokuuta 2021 ja Madridiin 2. syyskuuta 2021. Finnair kertoo matkustusrajoitusten vaikuttavan edelleen yhtiön lentoliikenteeseen ja miehistön sekä lentokoneen vuokraus johtuu kaupallisista syistä. Iberia on lentänyt kyseisiä Finnairin reittejä aiemminkin.

Finnairin Oneworld-kumppani Iberian operoimilla lennoilla on Iberian ohjaamo- ja matkustamomiehistö ja he palvelevat asiakkaita englanniksi ja espanjaksi. Turvallisuusmääräykset ja terveystoimenpiteet matkustajien ja miehistön kanssa ovat samat kuin Finnairilla. 

Lennoilla noudatetaan Iberian mukautettua palvelukonseptia. Business-luokassa tarjotaan kolmen ruokalajin ateria ja juomia tarjoillaan vain ruokatarjoilun yhteydessä. Economy-luokassa tarjotaan maksutta kahvia, teetä, mehua ja vettä sekä välipalakeksi.  

Finnair huomauttaa, että Iberian operoimille lennoille ei ole mahdollista saada ennakkotilattavaa ateriaa tai ostaa koneesta juotavaa ja syötävää. Finnair suosittaa matkustajia varautumaan lennoille tarvittaessa omilla eväillä.

EC-JLI_060816Lentoja operoiva yhtiö näkyy ostettaessa lippua. Mikäli operaattori vaihtuu ilmoittaa Finnair asiasta matkustajilleen.

Mikäli matkustaja haluaa operaattorivaihdoksen seurauksena  muuttaa varausta tai perua sen kokonaan tulee olla yhteydessä Finnairin asiakaspalveluun.

 Finnair on tehnyt yhteistyötä Iberian kanssa myös aiemmin Euroopan lennoilla sekä kaukoliikenteessä. Kyseisillä lennoilla on aiemmin ollut myös Finnairin omaa matkustamohenkilökuntaa. Lisäksi Finnairilla on ainakin aiemmin ollut palveluksessaan myös espanjalaista henkilökuntaa.

Iberia on lentänyt Airbus A321 -koneella Finnairin Madridin reittiä 1. huhtikuuta 2019 lähtien ja Barcelonan reitillä 29. maaliskuuta 2020 lähtien. Finnair paikkasi tuolloin solmitulla vuokrasopimuksella väliaikaista lentokonevajettaan. Kyseisen sopimuksen kerrottiin jatkuvan aina 30. maaliskuuta 2023 saakka. Finnairin omia kapearunkokoneita on koronaviruspandemian vaikutusten seurauksena edelleen pitkäaikaispysäköityinä Ranskassa ja Tshekissä.

Lue myös: