Ilmailu mukana juhlivassa American Car Show'ssa

american_car_show_0417Finnish Hot Rod Associationin pääsiäisperinne, American Car Show, järjestettiin jo 40. kerran. Paikkana oli Messukeskus Helsingissä. Tänä vuonna mukana oli myös ilmailua, sillä FHRA:lla on sekä toimintaa että toimisto Helsinki-Malmilla. Tätä kautta on syntynyt lajirajat ylittävää yhteistyötä.

Mukana varsin suurella osastolla oli useita ilmailualan toimijoita. Suomen Ilmailuliitto esitteli monipuolisesti sen piirissä harrastettavia erilaisia lajeja. Paikalla on myös aidon purjekoneen nokkaan rakennettu lentosimulaattori (otsikkokuvassa). Kävijät pääsivät simulla ottamaan tuntumaa siitä, millaista on lentää ilman moottoria.

Suomen Ilmailumuseo oli tuonut paikalle uuden Suomi 100 -kuumailmapallonsa (OH-FIN) matkustajakorin, johon halukkaat saivat kiivetä. Luonnollisesti esille tuotiin museon järjestämää kesäkuun alun Suomi 100 -lentonäytöstä.

Helsinki-Malmin kentän lentotoiminnan puolustajat olivat myös mukana laajalla rintamalla. Messuvieraista käytännössä kaikki, joiden kanssa oli juteltu, olivat kentän säilyttämisen ja lentotoiminnan jatkamisen kannalla.

Kevytilmailu ry esitteli ilmailijoiden osaston omassa kulmauksessaan ultrakevytlentämisen mahdollisuuksia. Tämäkin yhdistys toimii Helsinki-Malmilla.

FHRA järjestää touko-syyskuussa kahdeksan erilaista tapahtumaa Malmilla. Mukana on mm. kiihdytyskisoja ja Cruising Pre-party -tapahtumia. Tarkemmat tiedot netissä FHRA.fi. T.T.