Ilmailuala luo 34,5 miljoonaa työpaikkaa turismin pariin

wtd2015_enTurismi on 2000-luvulla triljoonien dollarien teollisuudenala. Vuosittain yli miljardi turistia matkustaa tutustumaan ja perehtymään vieraisiin kulttuureihin ja maihin ympäri maailmaa. Maailman turismipäivää vietetään 27. syyskuuta.

Turisteista jopa 51 prosenttia matkustaa lentäen. ilmailuala luo jopa 34,5 miljoonaa työpaikkaa turismin pariin matkatoimistoissa, majoituksessa, ilmakuljetuksessa ja nähtävyyksissä. Ilmailualan osuus turismista on 762 miljardin euroa maailman BKT:stä. Kaikkiaan turismi vastaa noin kymmenestä prosentista maailman BKT:stä.

Maailman turismijärjestö UNWTO (United Nations World Tourism Organization) teki päätöksen turismipäivästä sen kolmannessa yleiskokouksessa Espanjan Torremolinoksessa syyskuussa 1979.

Maailman turismipäivän tarkoituksenaon luoda tietoisuutta turismin sosiaalisesta, kulttuurisesta, poliittisesta ja taloudellista arvosta ja suunnata turismista syntyviä vaikutuksia vuosittuhattavoitteita edistävään suuntaan. Turismiteollisuudessa tehdyillä kestävillä ratkaisuilla on suuri painoarvo näiden tavoitteiden saavuttamisessa.