Ilmailuliitto irtisanoi Ilmailu-lehden toimitussopimuksen

ilmailulehtiSuomen Ilmailuliitto on irtisanonut Ilmailu-lehden toimitussopimuksen päättymään kuluvan vuoden lopussa. Lehteä on vuodesta 2012 lähtien toimittanut lehtitalo MCI Press. Parhaillaan käynnissä ovat neuvottelut uudesta toimitussopimuksesta. Parin vuoden päästä 80-vuotisjuhliaan viettävä lehti on ilmestynyt 10 kertaa vuodessa.

Ilmailuliiton vuosikokous velvoitti hallituksen selvittämään mahdollisuuksia toimittaa Ilmailu-lehteä kustannustehokkaammin. Vaihtoehdoiksi mainittiin ilmestymiskertojen vähentäminen sekä lehden rinnalle kehitettävä uusi julkaisumuoto.

Liiton tavoitteena on saada kustannussäästöjen lisäksi nopeampaa ja monikanavaisempaa tiedotusta. Muutosprosessissa pyritään kiinnittämään huomiota myös lehden sisällölliseen rakenteeseen. Kustannussäästöllä olisi tarkoitus tukea lajitoimintaa.

Vuodesta 1937 lähtien ilmestynyttä Ilmailu-lehteä julkaistiin vuosikymmenien ajan liiton palveluksessa olevan päätoimittajan johdolla. Syksyllä 2012 lehti ulkoistettiin MCI Pressin toimitettavaksi.

Vuoden vaihteessa päättyvä yhteistyö piti sisällään 10-numeroisen vuosikerran toimituksen, taiton sekä yhteistyön painotalon ja jakelijan kanssa. Samalla oli sovittu myös verkkolehden konseptin kehittämisestä ja toteutuksesta.

Suomen Ilmailuliitossa on noin 9000 henkilöjäsentä, yli 200 jäsenyhteisöä, seitsemän asiantuntijaeliminä toimivaa lajitoimikuntaa sekä erillisiä asiantuntijatyöryhmiä.

SIL:n jäsenille Ilmailu-lehti on tullut automaattisesti yhtenä Ilmailuliiton jäseneduista. Kestotilaushinta vuodeksi on 57 euroa ja vuoden määräaikaustilaus maksaa 70 euroa. Ilmailu on myös irtonumeromyynnissä suurimmissa Lehtipisteissä.

MCI Press on sisältömarkkinoinnin suunnittelutoimisto, joka luo asiakkailleen näkyvyyttä digi- ja printtimedian sisällön avulla. Yhtiö tuottaa sisältöä suoraan lähes 40 asiakkaalle.

Ilmailu-lehden nettisivu: www.ilmailu.fi

Lue myös aiempia Lentoposti.fi -juttuja aiheesta: