Ilmailumuseon joululahjatoive: lahjoituksia sähkölaskun maksuun - supistaa aukioloaikoja

ilmailumuseo_nayttelySuomen Ilmailumuseo aloitti rahankeräyksen selvitäkseen reippaasti kohonneista sähkölaskuista. Tavoitteena on löytää yksityishenkilöitä ja yrityksiä, jotka auttaisivat ilmailumuseota selviämään talven yli. Edessä on kuitenkin aukioloaikojen supistaminen, jotta kuluja saadaan kuriin.

Suomen ilmailumuseo supistaa aukioloaikojaan tammi-helmikuussa 2023. Normaalisti museo olisi avoinna kello 20.00 saakka, mutta jatkossa museo menee kiinni kello 17.00. Poikkeus on keskiviikko, jolloin aukioloaika pysyy ennallaan kello 20.00 saakka. Sulkemisella haetaan säästöjä henkilöstökuluista ja säästöt ohjataan sähkölaskun maksuun.

Tavoitteena on saada säästöjä merkittävästi kohonneen energian hinnan seurauksena. Ilmailumuseon johtaja Pia Illikainen kertoi Helsingin Sanomille museolla olevan pörssisähkösopimus ja kuukausittainen sähkölasku on kasvanut jo runsaalla 10 000 eurolla. Sähkölämmitteisten tilojen lisäksi energiaa kuluu myös ilmanvaihtoon.

Suunnitellut sähkötukilinjaukset eivät todennäköisesti tuo helpotuksia yleishyödylliselle kulttuurialan toimijalle kuten Suomen Ilmailumuseolle.

Museonjohtaja Illikainen kommentoi Helsingin Sanomille, että museon pitäisi melkein tuplata voitot kattakseen kohonneen energianhinnan tuomat kustannukset. Pääsymaksun hintaan ei kuitenkaan haluta koskea, sillä sen arvioidaan leikkaavan kävijämääriä ja rajoittavan tutustumismahdollisuuksia ilmailun kulttuuriperintöön.

Suomen Ilmailumuseosäätiö sr on avannut rahankeräyksen, jolla yksityiset lahjoittajat tai yritykset voivat antaa joululahjan ilmailumuseolle tukeakseen museota haasteissa talven yli.

Tilitiedot ja keräyslupa Rahankeräystili: FI34 8000 1270 4788 95, DABAFIHH. Kirjoita viestikenttään ”lahjoitus”. MobilePay: 70234. Keräyslupa: RA/2020/568.  Suomen Ilmailumuseosäätiö sr kerää varoja sääntöjensä mukaisen toiminnan tukemiseen. Keräystiedot: Suomen Ilmailumuseon sivulla.

HS: Kallis sähkö vie lentokentän Ilmailumuseota vaikeuksiin: Lasku kasvoi yli kymppitonnilla