Ilmavoimat lentää ylisoonisia lentoja Rovaniemen ja Kuopion välisellä harjoitusalueella

Ilmavoimat järjestää Ilmataktiikka 18 -lentotoimintaharjoituksen Rovaniemen ja Kuopion välisellä alueella 23.–27. huhtikuuta. Harjoitukseen osallistuu laajasti kalustoa ja viikon aikana lennetään myös ylisoonisia lentoja, jotka voivat kuulua maahan pamauksina.

Ilmataktiikka 18 -harjoitukseen osallistuu 26 Boeing F/A-18 Hornet-monitoimihävittäjää, kuusi BAE Systems Hawk -suihkuharjoituskonetta, NH90-kuljetushelikopteri sekä Ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskoneita.

Harjoituksen lentotoiminta alkaa maanantaina 23. huhtikuuta noin kello 17.30 ja päättyy perjantaina 27. huhtikuuta noin kello 14.30.

Kanki2018_TSA_alueHarjoituksessa tukeudutaan Rovaniemen, Rissalan ja Oulunsalon tukikohtiin ja lentotoiminta suuntautuu Rovaniemen ja Kuopion väliselle alueelle. Ilmatilavaraukset yltävät harjoitusalueella aina lentopinnalla 660 saakka ja toimintaa tapahtuu myös harjoitusalueiden alapuolisessa valvomattomassa ilmatilassa.

Toiminta aiheuttaa muulle ilmaliikenteelle reitti-, korkeus- tai aikarajoituksia.

Lentotoiminnan yhteydessä käytetään omasuojaheitteitä eli soihtuja, jotka näkyvät taivaalla kirkkaina valoilmiöinä. Harjoituksessa tehdään myös yliäänilentoja, jotka voivat olla kuultavissa maassa pamauksina.