Ilmavoimat osallistuu kahdella Hornetilla Ramstein Alloy 18 1 -koulutustapahtumaan

Hornet_amraam_6_net_ilmavoimatIlmavoimat osallistuu huhtikuussa Naton jäsen- ja rauhankumppanuusmaiden Ramstein Alloy 18 1 -koulutustapahtumaan kahdella Boeing F/A-18 Hornet-monitoimihävittäjällä 17.-19. huhtikuuta.

Ramstein Alloy -tapahtumissa Naton jäsen- ja rauhankumppanuusmaiden (Partnership for Peace) ilmavoimat harjoittelevat yhteistoimintaa Itämeren alueella käyden läpi erilaisia ilmavalvonta- ja päivystystoimintaan liittyviä skenaarioita.

Tapahtumien tavoitteena on alueen ilmavoimien yhteistoiminnan kehittäminen. Huhtikuun harjoituksen painopiste on sen ohella Baltian ilmavalvonnan Baltic Air Policing QRA (Quick Reaction Alert) - toiminnassa.

Ramstein Alloy 18 1:een osallistuu Suomen ilma-aluksia Latvian, Liettuan, Norjan, Ruotsin, Tanskan ja Yhdysvaltain ilmavoimista sekä henkilöstöä Viron ilmavoimista. Lisäksi mukana on Naton ilmavalvonta- ja taistelunjohtokonekalustoa (AWACS).

HN_pari_frisianflag_IlmavoimatRamstein Alloy 18 1 -tapahtuman aikana ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjät toimivat Rissalan tukikohdasta ja tukeutuvat kierrosten välissä Viron Ämarin tukikohtaan. Lentokierrokset lennetään kansainvälisen merialueen yläpuolella sekä Baltian maiden, Suomen ja Ruotsin ilmatilassa.I

Ilmavoimat on osallistunut Ramstein Alloy -koulutustapahtumiin ja niitä edeltäneisiin, vastaavan koulutussisällön Baltic Regional Training Event (BRTE) -tapahtumiin vuodesta 2008 alkaen. Edellisen kerran ilmavoimat osallistui Ramstein Alloyhin syyskuussa 2016.