Ilmavoimat sai huiman hakemusmäärän lentoreserviupseerikurssille - mukana 44 naishakijaa

I100_GO27Ilmavoimat sai lentoreserviupseerikurssille 870 hakemusta, joiden joukossa oli erinomaisesti myös 44 naishakijaa. Hakemusmäärä on ollut 2000-luvulla keskimäärin 650 ja kuluvan vuoden määrä on siten korkein 18 vuoteen.

"Riittävä hakijamäärä on hyvä pohja onnistuneelle valintaprosessille. Olemme tyytyväisiä etenkin siihen, että määrä on kasvusuunnassa", toteaa Ilmasotakoulun valintapäällikkö majuri Marko Lehtinen.

Hakijamäärää ratkaisevampia ovat kuitenkin laadulliset tekijät eli kuinka hyvin hakijat täyttävät sotilaslentäjän ammatin vaatimukset. Lentoreserviupseerikurssi on ainoa väylä sotilaslentäjän ammattiin, ja valintaprosessin tavoitteena onkin rekrytointi myös lentoupseerin uralle.

Nyt mukana oli myös merkittävä määrä naishakijoita. Viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana naishakijoita on ollut vuosittain keskimäärin noin parikymmentä.

Ilmavoimat saa 1.1.2019 ensimmäisen naispuolisen laivueen komentajan, kun everstiluutnantti Inka Niskanen aloittaa Karjalan lennoston Hävittäjälentolaivue 31:n komentajana. Hän aloitti vuonna 1997 vapaaehtoisena asepalveluksen Ilmavoimissa. Hornetin ohjaimiin hän pääsi 2002.

"Lentoreserviupseerikurssia voisi luonnehtia kuudenneksi valintavaiheeksi tiellä sotilaslentäjäksi, kuvailee majuri Lehtinen. Valintaprosessin taustalla on aina ajatus siitä, että varusmiespalveluksen jälkeen Lentoreserviupseerikurssin käynyt henkilö olisi potentiaalinen opiskelija Maanpuolustuskorkeakoulun Lentoupseerin koulutusohjelmaan", jatkaa majuri Lehtinen.

Lentoreserviupseerikurssi 94:lle valitaan  noin neljäkymmentä oppilasta, jotka aloittavat palveluksensa heinäkuussa 2019.

Vain lentoreserviupseerikurssin suorittanut voi hakeutua Maanpuolustuskorkeakouluun Lentoupseerin koulutusohjelmaan, josta valmistuu ohjaajia Ilmavoimien, Maavoimien sekä Rajavartiolaitoksen tarpeisiin.

Lue myös: