Ilmavoimien Baana 24 -harjoitukseen varataan alueita Rovaniemen, Simon ja Ranuan alueilla

Hornet nousee Norvatieltä Ruska 20Ilmavoimien yhdistetty lento-, ilmaoperaatio- ja ilmapuolustuksen johtamisharjoitus Baana 24  järjestetään 30. elokuuta - 7. syyskuuta 2024. Harjoituksen ajaksi on tehty laajoja aluevarauksia Rovaniemen, Simon ja Ranuan alueilla. Lentotoimintaa on luvassa tukikohdista sekä maantietukikohdasta.

Baana 24 -harjoitus toteutetaan kantahenkilökunnan ja varusmiesten voimin. Kyseessä on lento-, ilmaoperaatio- ja ilmapuolustuksen johtamisharjoitus, jonka johtaa Lapin lennoston komentaja eversti Saku Joukas.

Lapin lennoston osalta Baana 24 -harjoituksen maankäyttötarve ulottuu Rovaniemellä, Simossa ja Ranualla myös yksityisten omistamille kiinteistöille. Harjoitusalueella sijaitsevat mm. Rovaniemen tukikohta, Norvatien nousutie sekä Ranuan Hosion varalaskupaikka, jossa Baana-harjoitus järjestettiin vuonna 2020.

Ruska20_NasamsPuolustusvoimat rajoittaa ja kieltää harjoitustoimintaan kuulumattomien liikkumista harjoituskäyttöön otetuilla, alueilla 30.8.-7.9.2024. Näillä alueilla liikkuminen ilman harjoituksen johtajan lupaa on kielletty sotilaallisista ja ulkopuolisen suojaamiseen liittyvistä syistä.

Baana 24 -harjoitus edellyttää ajoittain laajojen alueiden käyttöä myös muualla kuin Ilmavoimien kiinteiden tukikohtien välittömässä läheisyydessä. Näin kyetään harjoittamaan joukkojen taktisesti oikeita käyttöperiaatteita. Puolustusvoimilla on välttämätön tarve käyttää tilapäisesti sotilaalliseen harjoitustoimintaan muitakin kuin pysyvässä käytössään olevia kiinteistöjä ja alueita.

Baana24_1Baana24_2