Ilmavoimien Hawkit Gotlannissa - osallistuvat Ruotsin Final-harjoitukseen

MLU_HW_1   Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41 ja Lentotekninen laivue osallistuvat Ruotsin Ilmavoimien Final-harjoitukseen 11.–15. kesäkuuta. Vierailun aikana toteutetaan Ilmavoimien lentotehtäviä yhteistyössä Ruotsin Ilmavoimien vastaavan vaiheen oppilaiden kanssa.


Käynnin tavoitteena on kehittää Hawk-ohjaajien ja lentoteknisen henkilöstön osaamista kansainvälisissä ilmaoperaatioissa sekä yhteistoimintakykyä ulkomaille suuntautuvien lentojen ja tukitoimien suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Vierailu tehdään 15 hengen vahvuisella osastolla. Lentotoimintaan osallistuu päivittäin kaksi Hawkia, jotka tukeutuvat Visbyn tukikohtaan Gotlannissa. Ruotsin Ilmavoimat kouluttaa lentäjiään vastaavassa vaiheessa Saab SK 60 -suihkuharjoituskoneilla.

Kyseessä on vuonna 1963 ensilentonsa tehnyt kaksimoottorinen Saab 105 -suihkukone. Se on vuodesta 1967 lähtien toiminut Ruotsin sotilaslentäjien pääasiallisena koulukoneena. Konetta on modernisoitu ja päivitetty jatkuvasti luotettavan suorituskykyn takaamiseksi.

Ruotsin Final-harjoituksen lentotoiminta tapahtuu Ruotsin ilmatilassa, Gotlannin ja Linköpingin välisellä harjoitusalueella 12.–14. kesäkuuta.