Ilmavoimien Hawkit vierailevat Helsinki-Vantaalla kesäkuun alussa

MLU_HW_2Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41:n BAE Systems Hawk -suihkuharjoituskoneita vierailee Helsinki-Vantaan lentoasemalla 1.-4. kesäkuuta. Normaalisti kyseiset koulutuslennot suuntautuvat ulkomaille, mutta nyt koronapandemian takia pysytään kotimaassa.

Lennot ovat osa kadettien HW1-koulutusohjelmaa ja nyt kyseiset step out -käynnit toteutetaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla 1.- 4. kesäkuuta.  Lennot toteutetaan kahdella - neljällä Hawk-suihkuharjoituskoneella virka-aikana kello 9 – 16 välisenä aikana.


Step out -käynti tarkoittaa ulkomaille suuntautuvaa lentoharjoitustoimintaa. Tämän hetkisestä koronavirustilanteesta johtuen Ilmavoimien koulutustoimintaa ei suunnitella toteutettavaksi ulkomailla. Nyt lennot suunnitellaan poikkeuksellisesti toteutettavaksi Helsinki-Vantaalle. Step out -lentoja on toteutettu viime vuosina Ruotsiin, Malmenin tukikohtaan kadettien HW1- ja HW2-lentokoulutusvaiheissa.

"Hawk-suihkuharjoitushävittäjät laskeutuvat Helsinki-Vantaalle, jonka jälkeen lennonopettajat suorittavat koneelle A-tarkastuksen ja palaavat heti takaisin Jyväskylän lentokentälle. Tänä vuonna kansainvälisen toiminnan sijaan HW1-vaiheen oppilaat saavat kokemusta Suomen suurimmalla lentoasemalla toimimisesta", kertoo harjoituksen johtaja kapteeni Sampsa Kaikkonen.

Step out -lentojen tarkoituksena on opettaa oppilaille normaalitoiminnasta poikkeavaan tukikohtaan tapahtuvaa lentosuunnittelua ja lennon toteutusta.