Ilmavoimien Hornetit ja Hawkit ylilennoilla elokuussa useissa sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuksissa

MLU_HN_2Suomen Ilmavoimien F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjien ja Hawk-suihkuharjoituskoneiden ylilentoja on luvassa saapumiserän 2/24 sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuksissa eri puolilla maata elokuun aikana.

Ilmavoimat lentää Horneteilla ja Hawkeilla ylilentoja saapumiserän 2/24 sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuksissa Sodankylässä, Keuruulla, Vekaranjärvellä, Orivedellä, Kajaanissa, Utissa sekä Iisalmessa.

Ensimmäiset ylilennot suoritetaan 10. elokuuta, jolloin Jääkäriprikaatin sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuudessa nähdään Hornet-ylilento Sodankylässä. Samana päivänä Ilmavoimat suorittaa ylilennon Ilmasotakoulun sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuudessa Keuruulla Hawk-suihkuharjoituskoneella.

Toinen ylilentopäivä on 16. elokuuta, jolloin toteutetaan Hornet-ylilennot Vekaranjärvellä  Karjalan prikaatin sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuudessa, sekä Satakunnan lennoston sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuudessa Orivedellä.

Kolmas ylilentopäivä on 17. elokuuta, jolloin Hornet-ylilento toteutetaan Kainuun prikaatin sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuudessa Vimpelinlaakson urheilukeskuksella Kajaanissa, Utin jääkärirykmentin sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuudessa Utissa ja  Karjalan lennoston sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuudessa Luuniemen tapahtuma-alueella Iisalmessa.

Kaikella lentotoiminnalla on säävaraus.