Ilmavoimien lentokaluston päivityksistä vastanneelle insinöörieverstille merkittävä tunnustus

Palkittu_Renko_IlmavoimatInsinöörieversti Kari Renko Ilmavoimien Materiaalilaitokselta on saanut jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin nimeä kantavan tunnustuspalkinnon. Renko on ansioitunut erityisesti mm. Ilmavoimien lentokaluston päivityksiin sekä varushankintoihin liittyvissä tehtävissä.

Insinöörieversti Kari Renko toimii Ilmavoimien Materiaalilaitoksen hankeosaston päällikkönä. Renko on ollut mm. käynnistämässä ilmavoimien lentokalustojen elinkaarien suunnittelua ja siihen liittyvien lentokalustojen päivitys- ja korjaussuunnittelun toteuttamista.

MLU_HN_3Insinöörieversti Renko on ollut myös ratkaisevassa roolissa rakennettaessa ja toteutettaessa Hornet-kaluston MLU1 ja MLU2 päivitysohjelmia. Hänen työpanoksensa on ollut erityisen merkittävä Hornetin ilmasta maahan -kyvyn luomisessa.

Vuonna 2009 perustettu palkinto jaetaan vuosittain yhdelle tai useammalle sotilaalle yksittäisestä teosta, toiminnasta tai työstä sotilaallisen maanpuolustuksen hyväksi. Louise ja Göran Ehrnroothin Säätiön palkinnot jaettiin nyt viidettä kertaa.