Ilmavoimien Midnight Hawks ja Big Band mukana Jyväskylän MM-rallissa 4.-5. elokuuta

K21_MH1Ilmavoimien taitolento-osasto Midnight Hawks lentää näytösohjelman Jyväskylässä MM-rallin aikaan perjantaina 5. elokuuta 2022.  Esitys nähdään säävarauksella Jyväsjärven yllä ennen Harjun erikoiskoetta. Mukana MM-rallin tunnelmissa on myös Ilmavoimien Big Band.

Neljällä Hawk-suihkuharjoituskoneella lentävä ryhmä on esitellyt Ilmavoimien lentotoiminnan huippuosaamista koti- ja ulkomaisissa ilmailutapahtumissa vuodesta 1997 lähtien. Ohjaajat ja tukihenkilöstö ovat sotilasilmailun ammattilaisia Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivueesta 41 Jyväskylän Tikkakoskelta. 

K21_MH_2Esitys tapahtuu Jyväsjärven päällä 5. elokuuta kello 14.00. Paras katselupaikka on Paviljongin kohdalla. Jos sää sallii, on Midnight Hawksin lennolla luvassa muun muassa osaston käyntikortiksi muodostunutta tiivistä osastolentoa tiukassa vinoneliössä sekä muissa lentomuodoissa.  

Näytöksen jälkeen ryhmä poistuu tekemällä ylilennon Harjun yli kello 14.30 erikoiskokeen alkaessa.

Ilmavoimat on mukana Paviljongin alueella myös laajemmin. Ralliyleisöllä on mahdollisuus tutustua Ilmavoimiin ja tarkemmin Ilmasotakoulun kuljetuskeskukseen ja sen kalustoon esittelypisteellä huoltoalueella. Taitojaan osastolla pääsee kokeilemaan esimerkiksi ilma-aseammunnan parissa. Lisäksi ralliyleisöä palvelee Luonetjärven Sotilaskodin myyntipiste herkullisine munkkeineen torstaista lauantaihin. 

Torstai-iltapäivänä 4.8. Paviljongin yleisöä viihdyttää Ilmavoimien Big Band solistinaan Souls of Women -trio, Emilia Vihanto, Iina Mutikainen ja Klaara Koivunen. Esiintymisellä on säävaraus ja varapäivänä on perjantai.