IndiGo teki jälleen ennätystilauksen Airbusilta - nousee maailman suurimmaksi A320-asiakkaaksi

Indigo_koneetIntialainen IndiGo ja Airbus julkistivat Pariisin ilmailunäyttelyssä 19. kesäkuuta jättimäisen lentokonetilauksen, joka sisältää 500 Airbus A320-perheen lentokonetta. Halpalentoyhtiö on tehnyt jättimäisiä lentokonetilauksia aiemminkin, mutta nyt tehty tilaus on kaupallisen ilmailun historian tämän mennessä suurin yksittäinen tilaus. Osaltaan se on myös vastaus TATA-konsernin Air Indialle alkuvuodesta julkistamalle jättitilaukselle.

Uusi tilaussopimus nostaa IndiGon Airbusilta tilaamien koneiden määrän 1 330:een ja tekee vuonna 2006 perustetusta halpalentoyhtiöstä maailman suurimman A320-asiakkaan. Indigo on tehnyt ennätystilauksia aiemminkin. Esimerkiksi vuonna 2011 IndiGo tilasi 180 A320-konetta ja vuonna 2015 tehty silloinen ennätystilaus sisälsi 250 A320-konetta. Vuonna 2019 se petrasi ennätystä 300 A320neo-koneen tilauksella.

Uusin 500 lentokonetta sisältävä tilaus varmistaa uusien lentokoneiden toimitukset IndiGolle vuosien 2030-2035 välillä. Tilaus sisältää A320neo, A321neo ja pitkille reiteille soveltuvia A321XLR -koneita. Moottoritoimittajat valitaan myöhemmin.

"On vaikeaa yliarvioida IndiGon historiallisen tilauksen merkitystä. Miltei 1 000 lentokoneen tilauskanta ulottuu pitkälle seuraavalle vuosikymmenelle ja antaa IndiGolle mahdollisuuden edistää talouskasvua, sosiaalista yhteenkuuluvuutta ja liikkuvuutta Intiassa. Tilaus korostaa IndiGon uskoa Intian kasvuun, A320-perheeseen ja strategiseen kumppanuutemme Airbusin kanssa", sanoi IndiGon toimitusjohtaja Pieters Elbers.

"Tämä merkittävä tilaus avaa uuden vaiheen Airbusin ja IndiGon yhteistyölle ja mahdollistaa lentomatkustuksen miljoonille ihmisille maailman nopeimmin kasvavalla ilmailumarkkinalla. Tilaus on myös vahva osoitus A320-koneiden luokkansa parhaasta taloudellisuudesta. A320-koneet ovat toimineet IndiGon kasvun mahdollistajina jo lähes kaksi vuosikymmentä. Haluamme osallistua Intian lentoyhteyksien kasvuun IndiGon kotimaisessa verkossa ja kansainvälisillä markkinoilla laajentamalla tätä merkittävää kumppanuutta", sanoi Airbusin kaupallinen johtaja Christian Scherer.

IndiGo on yksi maailman nopeimmin kasvavia lentoyhtiöitä ja jo nykyisin se on laivaston koolla ja matkustamäärillä mitattuna Intian suurin lentoyhtiö. IndiGon lentokonetilauksista on toimittamatta vielä lähes 1000 lentokonetta, jotka mahdollistavat merkittävän kasvun pitkälle tulevaisuuteen. Uusi ja tehokas laivasto on auttanut IndiGoa myös leikkaamaan CO2-päästöjä 21 prosentilla vuoden 2016 tasosta.

Kuluvan vuoden aikana IndiGo arvioi kuljettavansa jo yli 100 miljoonaa matkustajaa. Yhtiön reittiverkosto yhdistää 78 kohdetta Intiassa ja toimintaa ollaan laajentamassa kansainvälisille markkinoille 32 kohteeseen. Nykyisin IndiGon laivastossa on 308 lentokonetta, joilla se lentää päivittäin yli 1800 lentoa.

Lue myös: