Insta ja Lockheed Martin yhteistyösopimukseen tiedonsuodatusratkaisun kehittämisestä

F-35_lineup_110220Insta ja Lockheed Martin ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen seuraavan sukupolven tiedon välitys- ja suodatusratkaisun kehittämisestä. Allekirjoitettu sopimus on osa Suomen F-35-hävittäjähankkeen epäsuoran teollisen yhteistyön alaisista projekteista.

 

Insta ja Lockheed Martin kehittävät kaksivuotisen projektin aikana vaativaan sotilaskäyttöön tarkoitetun kaksisuuntaisen tiedon välitys- ja suodatusratkaisun (Cross Domain Solution), joka mahdollistaa työskentelyn eri turvallisuusluokkien verkkojen välillä.

Insta on Suomen Puolustusvoimien strateginen kumppani ja yksi Suomen johtavista kyberturvallisuusratkaisujen toimittajista. Installa on pitkä kokemus vaativien tiedon salauksen ja tiedonsuodattamisen ratkaisujen kehittämisestä. Lockheed Martin -yhteistyön myötä tiedon suodattamisen ratkaisua kehitetään edelleen tulevaisuuden tiedonsuodattamisen tarpeisiin.

”Yhteistyön avulla voimme laajentaa kattavaa ja monipuolista turvallisen tiedonsiirron tuotevalikoimaamme. Verkottuneet operaatiot vaativat modernin ja luotettavan tiedon välitys- ja suodatusratkaisun, jossa on huomioitu sekä kyber- että operaatioturvallisuus”, kertoi Instan Senior Vice President Petri Reiman.

Hankkeessa yhdistyvät molempien yhtiöiden asiantuntijuus sekä teknologiset valmiudet, ja tavoitteena on kehittää valmis tuote, jota voidaan tarjota myös kansainvälisille markkinoille. Vahvalla kriittisten teknologioiden osaamisella mahdollistetaan kotimainen huoltovarmuus myös jatkossa.

Lue myös: