Internet- ja matkapuhelinverkkopalvelut SAS:n lennoille

Scandinavian Airlines oli yksi ensimmäisiä yhtiöitä, jotka tarjosivat matkustajilleen langattoman internet-yhteyden lennoillaan jo vuonna 2004. Nyt SAS alkaa jälleen tarjoamaan SASWiFi- ja matkapuhelinverkkopalveluita matkustajilleen. Ensimmäinen SASWiFi:llä varusteltu kone on ilmassa jo piakkoin.

Mobiililaitteiden määrä on viimevuosina kasvanut räjähdysmäisesti ja se on kasvattanut uusien mobiilipalveluiden kysyntää. Vuonna 2010 SAS päätti jälleen alkaa tarjoamaan internet-yhteyksiä lennoillaan ja samalla mukaan päätettiin ottaa myös matkapuhelinverkkopalvelu. Kesällä 2011 SAS ja Panasonic allekirjoittivat sopimuksen WiFi ja GSM-verkon tuomisesta lentokoneisiin. Tarjottavat palvelut käyttävät Panasonicin eXconnect ja eXphone-järjestelmiä.

Järjestelmät asennetaan ensin SAS:n Boeing 737-800 laivastoon. Uutta palvelua tarjotaan aluksi kotimaan lennoilla Norjassa, lennoilla Oslosta Tukholmaan sekä Frankfurtiin, Pariisiin ja muihin Euroopan kaupunkeihin. Kesällä 2012 mobiiliyhteyksillä varustettuja lentokoneita on kymmenen ja tulevaisuudessa mukaan ovat tulossa kaikki lyhyen matkan reitit sekä kaukoliikennereitit.

SASWiFi-palvelu tarjoaa 12Mbps:n täyden internet-yhteyden ja vuonna 2012 aloitetaan tarjoamaan GSM ja GPRS-yhteyksiä.