SAS avaa Aalborgista ja Göteborgista kaukoreitit New Yorkiin - käytössä A321LR-kapearunkokoneet

SE-DMO_310822SAS avaa huhtikuussa 2023 kaksi uutta kaukoreittiä Skandinaviasta Yhdysvaltoihin. SAS tuo kaukoreiteillä soveltuvat Airbus A321LR -kaperunkokoneet uusille reiteille Aalborgista ja Göteborgista New Yorkin Newarkiin. Molemmista kohteista on luvassa kolme viikkovuoroa.

SAS jatkaa lentoyhteyksien parantamista Skandinaviasta Yhdysvaltoihin uusilla kaperunkokoneillaan. SAS lensi ensimmäisen kaukolennon uudella Airbus A321LR -kapearunkokoneella (Long Range) reitillä Kööpenhaminasta Washingtoniin joulukuussa 2021. Sittemmin tämä pelikenttää merkittävästi muuttava konetyyppi on otettu käyttöön jo usealla SAS:n transatlanttisella reitillä.

Kaukolennot Skandinaviasta Yhdysvaltain koillisosiin sekä Kanadaan ja Lähi-itään sekä Intiaan mahdollistavan A321LR:n toimintamatka on jopa 4000 merimailia eli noin 7400 kilometriä. Kyseessä on lisätankeilla varustettu konetyyppi. A321LR-koneen ruumaan on asennettu kolme ACT-lisäpolttoainesäiliötä (Additional Centre Tank). Kyseisellä LR-versiolla on myös hyväksyntä 180 minuutin ETOPS-toimintaan (Extended Range Operations).

SAS_A321LR_6SAS:n A321LR-koneiden matkustamossa on 157 paikkaa kolmessa luokassa. Tarjolla on 22  business-luokan, 12 SAS Plus -luokan ja 123 SAS Go -luokan matkustajapaikkaa. Matkustajaistuimet on SAS:n mukaan valittu siten, että ne mahdollistavat mukavuudet kaikissa kolmessa luokassa. Tarjolla on nopea wifi-yhteys, IFE-matkustamoviihdejärjestelmä, normaalit virtapistokkeet sekä USB-latausmahdollisuus. Myös matkustamon äänitason kerrotaan olevan alhaisempi paremman matkustuskokemuksen takaamiseksi.

Osana strategiaansa SAS vahvistaa alueellista tarjontaansa Skandinaviassa ja nyt vuorossa on reittiavauksen Aalborgista ja Göteborgista. Kohteena on New Yorkin Newarkin lentokenttä.

"Näemme kysyntää pienemmistä kaupungeista ja voimme yhdistää ne entistä laajemmin. Airbus A321LR on pienempi kaukoliikennekone ja kooltaan täydellinen palvelemaan alueellisia markkinoita. Uskomme matkustajien arvostavan vähempiä välilaskuja lennollaan mielenkiintoisiin kaupunkeihin kuten New Yorkiin", sanoi SAS:n verkostosta vastaava apulaisjohtaja Erik Westman. 

SAS lentää avauslennon Göteborgin-reitillä 27. huhtikuuta 2023 ja lentoja on luvassa kolmesti viikossa. Myös Aalborgin-reitillä lentoja on tarjolla kolmesti viikossa ja lennot käynnistyvät 27. huhtikuuta 2023.

Nyt joulukuussa 2022 julkistettujen reittien lisäksi SAS tarjoaa myös neljä muuta reittiyhteyttä New Yorkiin. Tarjolla on jopa viisi päivittäistä lentoa Skandinaviasta New Yorkiin. 

Lue myös: