Ivalon lentoasemalle uusia konepaikkoja ja lisää tilaa saapuville matkustajille

Ivalon_terminaali_1Finavia rakentaa Ivalon asematasolle lisää seisontapaikkoja. Laajennus lähes kaksinkertaistaa lentokoneiden paikoituskapasiteetin ja lisää lentoliikenteen sujuvuutta. Määrä nousee neljästä seitsemään jo talveksi 2018.

Asematasolaajennuksen lisäksi myös lentoaseman matkustajatilat laajenevat 1 000 neliömetriä. Uusi saapuvien matkustajien matkatavara-aula vapauttaa tilaa koko terminaalille ja lisää näin viihtyisyyttä ja parantaa asiakaskokemusta.

Terminaalin laajennusosa valmistuu talveksi 2019.


Lapin lentoasemat palvelevat vuosittain pian jo kahta miljoonaa matkustajaa


Rovaniemen lisäksi Finavia tekee laajennuksia myös Rovaniemen ja Kittilän lentoasemille. Laajennuksilla ja uusilla palveluilla  vastataan voimakkaasti kasvaviin matkustajamääriin. Työt alkavat toukokuun alussa.

"Finavian noin 55 miljoonan euron suurinvestointi mahdollistaa Lapin matkailun kasvun ja edistää Suomen saavutettavuutta ja kilpailukykyä. Finavian lähivuosien investoinnit Lapin turismin eteen nousevat nyt käynnistyvän kehitysohjelman myötä lähes sataan miljoonaan euroon", sanoo Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki.

 Matkustajamäärien kasvu Lapin lentoasemilla on ollut ennätyksellistä, ja viime vuonna saavutettiin 1,3 miljoonan matkustajan raja. Kasvua edelliseen vuoteen oli 23 prosenttia. Eniten kasvoivat Rovaniemen (+19 %), Kittilän (+26 %) ja Ivalon (+17 %) lentoasemat.

Nyt käynnistyvän Finavian investointiohjelman myötä Lapin lentoasemat ovat valmiita palvelemaan kahta miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Samalla investoidaan myös ympäristönsuojeluun. Finavia tehostaa lentokoneiden jäänpoistossa käytettävän glykolin keräystä ja kierrätystä ja vähentää näin lentoliikenteen vesistövaikutuksia.

 Lue myös: